SC Botlek 1

Terug naar Senioren

Seizoen 2018-2019
Programma, doelpuntenmakers competitie met daaronder de wedstrijdverslagenProgramma, aanvang op zaterdagen 14.30u tenzij anders aangegeven


Nacompetitie
Doelpuntenmakers nacompetitie per 15/6
3..Mike Kortsmit
2..Tim Oppong
1..Jorn Berkelaar
1..Bennie Blokland
1..Stef Oppong


Doelpuntenmakers competitie per 25/05
17..Mike Kortsmit
8..Tim Oppong
7..Jorn Berkelaar
4..Stef Oppong
1..Rosh Olymph
1..Patrick Klaris
1..Lester van Kaam
1..Kevin Michilsen
1..Josh Olymph
1..Mick Loendersloot
1..Jordy de Winter


Doelpuntenmakers bekertoernooi per 18/09 (West II, categorie 2)

3..Jordy de Winter
2..Jorn Berkelaar
1..Stef Oppong
1..Mike Kortsmit
1..Patrick Klaris
 

Wedstrijdverslagen


15 juni, nacompetitie
ZBVH - Botlek 0-2 (0-1)
Botlek blijft 3e klasser!

De finale van de nacompetitie tegen ZBVH op het terrein van het gastvrije Goudswaardse Boys is door Botlek met 2-0 gewonnen. Botlek blijft dus gewoon in de 3e klasse, tegenstander ZBVH blijft in de 4e klasse.

De wedstrijd stond natuurlijk bol van de spanning. Van goed voetbal kan dan haast geen sprake zijn. Desondanks kwam Botlek nauwelijks in de problemen, op misschien het eerste kwartier na. Toen was ZBVH feller en roken ze hun kans. Maar al gauw bleek dat Botlek een maatje te groot was voor de Zuid-Beijerlanders. Hun trainer had vooraf nogal van de toren geblazen maar naar mate de wedstrijd vorderde werd het hoe langer hoe meer onduidelijk waar dat optimisme op gebaseerd was. Botlek kreeg kansen en vlak voor rust kon Tim Oppong op aangeven van zijn broertje Stef de 0-1 binnen schieten. Sowieso waren de gebroeders Oppong op dreef want het gevaar kwam vaak van hun vandaag.

De tweede helft nam de spanning alleen maar toe. ZBVH vocht voor zijn laatste kans en Botlek probeerde de wedstrijd te beslissen. Kansen waren er genoeg maar het duurde tot de slotseconden alvorens Stef Oppong de wedstrijd definitief in het slot gooide: 0-2. 

Een terechte overwinning en tijdens de nacompetitie heeft Botlek op overtuigende wijze laten zien de terechte winnaar te zijn van de nacompetitie. De overwinningen op SCO '63 (4-1), Rockanje (2-0) en ZBVH (2-0) markeerden de lange maar uiteindelijk succesvolle weg naar lijfsbehoud.

  
8 juni, nacompetitie
Botlek - Rockanje 2-0 (0-0)
Botlek heeft de finale van de nacompetitie bereikt. Er werd thuis afgerekend met Rockanje en Botlek treft in de finale ZBVH dat won van DVV '09.

Rockanje, dat verrassend een vervangende periode pakte in de 4e klasse en misschien nog verrassender de halve finale bereikte, plooide vanaf het begin terug, hield de ruimtes klein en probeerde met de lange bal het spel te verplaatsen. Die tacktiek werkte lang maar Botlek hield het hoofd koel en bleef rustig, ook al duurde het lang voordat de score werd geopend. Botlek had een overwicht en dat leverde de nodige kansen op maar het was altijd oppassen voor Rockanje dat in de omschakeling ook kansen kreeg. Vlak voor rust leek Botlek de score te openen maar het doelpunt van Stef Oppong werd geannuleerd wegens buitenspel.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Botlek het overwicht, iets meer kansen maar altijd het gevaar van een doeltreffende counter. Ruim 20 minuten voor tijd moest Rockanje met 10 man verder (na 2x geel) en Botlek zette toen extra aan. Een grote kans van Rockanje werd onschadelijk gemaakt en daarna was het raak aan de andere kant: Tim Oppong brak de ban. Een minuut later was het 2-0 door Mike Kortsmit en was het sportieve duel met een prima arbitraal trio beslist. Botlek was niet in de stress geschoten toen het niet meezat en had geduldig gewacht om het duel te beslissen. In de finale wacht nu ZBVH uit Zuid-Beijerland.


 
1 juni, nacompetitie
Botlek - SCO '63 4-1 (0-0)
Botlek is begonnen aan de nacompetitie die hopelijk lijfsbehoud in de 3e klasse oplevert. Daarvoor moest het in de 1e ronde afrekenen met buurman SCO '63 dat over een ervaren ploeg beschikt. Beide clubs kennen elkaar natuurlijk goed en dat gaf een extra tintje aan deze beladen wedstrijd.

SCO '63 ging fel van start en hoopte Botlek te overrompelen. Dat lukte niet, Botlek bleef op de been en de wedstrijd was tot de rust redelijk in evenwicht. Botlek werkte zich langzaam maar zeker meer en meer in de wedstrijd. Een grote kans voor Botlek werd nog gemist. Bij rust was het 0-0.

Ook na rust probeerde SCO '63 aan te zetten maar het was Botlek dat de score opende. Mike Kortsmit drukte koel af na een mooie aanval: 1-0. Lang kon Botlek niet genieten van de voorsprong, al snel maakte Wesley Sturrus vanuit vermeende buitenspelpositie de gelijkmaker: 1-1.

Toen brak het Botlek's kwartiertje aan waarin SCO'63 werd verslagen. Jorn Berkelaar zorgde voor de 2-1, Bennie Blokland maakte de 3-1 en Mike Kortsmit zette de 4-1 op het scorebord. Een overtuigende en verdiende zege voor Botlek dat in de volgende ronde vv Rockanje treft. Voor SCO '63 waren de druiven zuur, voorafgaand aan de wedstrijd had men de eigen kansen anders ingeschat dan een kansloze en dikke nederlaag.


 
25 mei, competitie
Rhoon - Botlek 4-1
De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen ging verloren voor Botlek dat de blik natuurlijk al weken op de nacompetitie voor lijfsbehoud heeft. Rhoon ging voor een prijsje in de vorm van een periodetitel en legde dus wat meer energie in de wedstrijd. Mike Kortsmit maakte de Botlekgoal.


 
18 mei, competitie
Botlek - Vierpolders 2-3 (1-0)
Botlek speelde de laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen Vierpolders. Ondanks dat Botlek tweemaal op voorsprong kwam, werd er toch verloren met 2-3. Mike Kortsmit maakte de goals.
 
11 mei, competitie
Den Bommel - Botlek 3-2 (1-2)
Botlek speelde voor zijn laatste (zeer kleine) kans om de nacompetitie te ontlopen. Het leek er op dat Botlek die kans ging pakken want het scoorde kort voor rust twee doelpunten tegen Den Bommel. Mike Kortsmit uit een strafschop en een beauty van Jorn Berkelaar die de bal over de keeper heen lobte. En direct de aansluitingstreffer van de thuisploeg er over heen, en dat allemaal in een paar minuten tijd.

De tweede helft was het alleen nog maar Den Bommel dat de klok sloeg en helemaal onverwacht is het dan niet dat het alsnog 3-2 werd, hoewel de strafschop voor Den Bommel kort voor tijd een tikje dubieus was.

En dus rest Botlek de nacompetitie voor lijfsbehoud maar er volgen eerst nog twee competitie-wedstrijden.
 
20 april, competitie
Botlek - De Jonge Spartaan 1-3 (0-2)
Botlek speelde thuis tegen De Jonge Spartaan. Het duel begon redelijk voor Botlek met een aantal kansen maar nog voor de rust liep Botlek tegen een paar tegendoelpunten op. Die klappen kwam de ploeg niet meer te boven na rust.

Na de 0-2 ruststand werd het ook nog 0-3 en daarmee vervloog het laatste restje hoop. Stef Oppong kon nog wel met een doelpuntje de achterstand enigszins verkleinen maar in de buurt van een resultaat kwam Botlek niet meer.
 
13 april, competitie
Binnenmaas - Botlek 3-2 (1-1)
Bij Binnenmaas is met het kampioensfeest al aan het plannen maar men doet er verstandiger aan zich te richten op het spel. Vorige week verloor de koploper en vandaag had men ook zomaar punten kunnen verspelen. In niet zag het publiek een kampioenskandidaat aan het werk tegen een ploeg die strijd tegen degradatie.

Botlek beet flink van zich af en kwam via Jordy de Winter in de eerste helft op voorsprong na een prima vrije trap van aanvoerder Mick Loendersloot. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langzij: 1-1.

Na ongeveer een uur spelen was er eerst de treffer van Binnenmaas maar al vlug hierna maakte Tim Oppong op aangeven van Patrick Klaris gelijk. Botlek bleef daarna strijden voor een resultaat maar het moest toch een nederlaag slikken na een treffer van de thuisploeg. 

6 april, competitie
Botlek - OSV Oud-Beijerland 0-4 (0-3)
Botlek kon tegen Oud-Beijerland geen moment aanspraak maken op een resultaat. Al na 20 minuten stond Botlek op een 0-2 achterstand en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Het werd uiteindelijk 0-4.

23 maart, competitie
OVV Oostvoorne - Botlek 2-0 (0-0)
Botlek speelde een prima eerste helft, het had tegen hoogvlieger OVV zelfs het betere van het spel. Er waren weinig kansen te noteren, de 0-0 ruststand was dan ook logisch.

In 5 minuten na rust gaf Botlek onfortuinlijk de wedstrijd uit handen. Twee eigen doelpunten en twee blessuregevallen zetten Botlek op achterstand en die klap kwam de ploeg niet meer te boven. Zonder zelf te scoren won OVV dus en voor Botlek is dat jammer want er had anders misschien iets meer in gezeten.  

16 maart, competitie
's-Gravendeel - Botlek 1-3 (0-0)
Een vroege rode kaart voor een speler van 's-Gravendeel was een meevaller voor Botlek. 80 minuten met een mannetje meer spelen is toch wat makkelijker maar je moet dat numerieke overwicht wel altijd nog omzetten.

Dat gebeurde na rust. De harde wind had zo zijn invloed op het spel en na rust kon Botlek het overwicht omzetten in doelpunten. Maar het moest ook op zijn hoede zijn voor de thuisploeg. Tim Oppong maakte met een prachtige goal de 0-1, en kort daarna ook de 0-2. 's-Gravendeel gaf zich niet gewonnen, kwam terug tot 1-2 tot aanvoerder Mick Loendersloot de marge weer op twee bracht. Die voorsprong gaf Botlek niet meer weg en boekte dus een prima zege. 

9 maart, competitie
Botlek - Rijnmond HS 2-6 (0-4)
Botlek liep tegen een vroege rode kaart aan (Jordy de Winter met een vermeend gestrekt been) en dat hielp niet om de wedstrijd eventueel over de streep te trekken. Al snel bleek dat Rijnmond HS een maatje te groot was vandaag. Voor rust liep de score op naar 0-4. Direct na rust een opleving van Botlek en via goals van Jorn Berkelaar en Mike Kortsmit (vanaf de strafschopstip) kwam Botlek terug tot 2-4. Een voetbalwondertje bleef uit, Rijnmond HS besliste via een discutabele strafschop definitief de wedstrijd. De 2-6 was voor de statistieken. 

23 februari, competitie
Rozenburg - Botlek 5-1 (3-0)
Na drie overwinningen op rij had Botlek vandaag weinig in te brengen bij de runner-up Rozenburg. De thuisploeg moest winnen om in het spoor te blijven van de koploper en kwam geen moment in de problemen. De doelpunten vielen op het juiste moment en Botlek kon er te weinig tegenover stellen. Na een 3-0 ruststand kon Botlek even iets terug doen (doelpunt Tim Oppong) maar daar bleef het dan ook bij. Rozenburg finishte uiteindelijk op 5-1.

16 februari, competitie
Botlek - Piershil 6-0 (2-0)
Botlek deed tegen Piershil wat het moest doen. Namelijk winnen. Verder zijn alle beschouwingen van geen waarde. Piershil verliest elke week met grote cijfers maar doet wel zijn sportieve plicht. Dat verdient applaus.

Drie weken geleden was de doelstelling om 9 punten te halen uit de komende drie wedstrijden om zo de aansluiting met de middenmoot te realiseren. Die missie is gelukt. Nu moet Botlek de volgende stap maken in een aantal wedstrijden tegen betere tegenstanders. Tegen Piershil was het een redelijke opwarmer. Mike Kortsmit, Tim Oppong, Stef Oppong (2x), Josh Olymph en Jorn Berkelaar scoorden de doelpunten.     

9 februari, competitie
GHVV '13 - Botlek 1-3 (0-2)
De thuiswedstrijd in september leverde een schlemielige nederlaag op toen in de laatste minuut Botlek een punt verloor. Vandaag was er geen sprake van dat Botlek de punten niet zou meenemen. Een overtuigende en verdiende overwinning bij GHVV '13 werd er behaald. De kansen waren voor Botlek en de rust werd bereikt met een 2-0 tussenstand door goals van Tim Oppong. GHVV '13 kon er weinig tegenover stellen.

Direct na rust kwamen de gastheren, dit keer spelend op het terrein van PFC, terug tot 1-2. Daarna was het even spannend en beide teams kregen kansen totdat Mike Kortsmit na een uur spelen de marge weer op twee bracht: 1-3. In het vervolg kwam Botlek niet meer in de problemen, kreeg nog wat kansen en boekte zo een goede overwinning.    

2 februari, competitie
Botlek - Pernis 3-1 (2-0)
Een zeer nuttige zege van Botlek op concurrent Pernis. Zo kun je de 3-1 zege wel noemen. Botlek wist zich gesteund door een snelle voorsprong, al na 5 minuten was Mike Kortsmit attent toen een bal voor zijn voeten kwam. En na ruim een half uur spelen viel uit een corner de bal voor de voeten van Kevin Michilsen die de 2-0 liet aantekenen. Hoewel Pernis kansjes kreeg had Botlek niet echt de handen vol aan het piepjonge elftal (gemiddelde leeeftijd 22 jaar) van Pernis. Andersom haalde Botlek ook niet het niveau van vorige week, zo constateerde trainer Arjan Vuik. "Vorige week en deze week doordeweeks vond ik dat we beter speelden dan vandaag. Misschien stond er toch wat druk op."

In de tweede helft probeerde Pernis het uit alle macht en was het ook wel gevaarlijk maar de jonge voorhoede (van nog geen 20) miste toch wat power en koelbloedigheid. Op de counter was Botlek levensgevaarlijk en waren er grote kansen voor o.a. Stef Oppong, Mike Kortsmit en Tim Oppong. Die laatste is na een paar seizoenen niet en lager gespeeld te hebben weer aangesloten bij de selectie. Samen met zijn broertje Stef vormde hij een gevaarlijk duo. Uit een mooie steekpass van Jorn Berkelaar maakte Tim Oppong ruim 10 minuten voor tijd de 3-0. Omdat het direct daarna 3-1 werd bleef het spannend tot het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter van Valen. Een matige wedstrijd met genoeg kansen voor beide teams; de wedstrijd had ook zomaar in 6-2 kunnen eindigen, om maar een willekeurige uitslag te noemen.
Het werd dus 3-1 en voor Botlek is dat een prima resultaat.   

29 januari, Palace Casino Cup
Botlek - Papendrecht 2-4 (2-1)
Botlek speelde doordeweeks voor de Palace Casino Cup (VoetbalRotterdam Cup) tegen zaterdag 2e klasser Papendrecht. Botlek speelde een goede eerste helft en kwam verrassend op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Stef Oppong en Mike Kortsmit. En de thuisploeg had zelfs kansen op meer. Vlak voor rust leverde een slippertje de 2-1 op.

Na rust waren de gasten de bovenliggende partij en in de slotfase liepen die uit naar een 2-4 overwinning. Daarmee komt een einde aan het bekeravontuur van Botlek.
26 januari, oefen
Botlek - DVV '09 1-0 (0-0)
Door de algehele afgelasting die door de KNVB was uitgevaardigd kon Botlek het vrije weekend benutten voor een oefenwedstrijd tegen zaterdag 4e klasser DVV '09.
De gasten uit Dirksland staan op een knappe 2e plaats in de 4e klasse en dus een goede tegenstander.

Botlek miste wat potentiele basisspelers maar hun vervangers deden het prima. DVV '09 probeerde waar mogelijk de voetballende oplossing te zoeken en er ontstond een best boeiend schouwspel waarin beide teams voor rust de nodige kansen kregen. Voor Botlek was Patrick Klaris heel dichtbij toen hij na een slalom net niet genoeg richting en kracht kon zetten achter de bal. Verder was Stef Oppong bedrijvig en een paar keer dicht bij succes. Doelman Patrick de Zoete moest wel een paar keer handelend optreden bij gevaar van de bezoekers. Botlek had een klein overwicht maar de 0-0 ruststand was logisch.

Na rust was DVV '09 een periode de gevaarlijkere ploeg. De gasten misten een paar goede kansen op de openingstreffer. Langzaam keerde het evenwicht weer terug en toen sloeg Botlek plots toe. Patrick Klaris bekroonde een prima wedstrijd met een knappe goal: 1-0. Daarna kreeg Botlek nog een grote kans en eindigde de sportieve wedstrijd dus in een kleine zege van Botlek dat dus net iets volwassener en doortastender was. 

19 januari, competitie
Botlek - OVV 0-4 (0-2)
Botlek had zich de herstart van de competitie tegen OVV anders voorgesteld dan de afgetekende 0-4 nederlaag die nu op het bord verscheen. Dat de cijfers enigszins geflateerd waren was maar een kleine troost. OVV, dat weinig indruk maakte, kreeg voor rust beide treffers bijna cadeau. Verder werd er weinig tot niets gecreerd. Ook van Botlekzijde niet. Na rust vielen er nog twee goals van de gasten.

Het zit dus niet mee voor Botlek en dan krijg je dit soort wedstrijden met dit soort uitslagen. Een niet briljant OVV wint afgetekend en met ruime cijfers van een machteloos Botlek. Een echte broedertwist tussen Botlektrainer Arjan en OVV-trainer Rob Vuik werd het dus ook niet echt.  

12 januari, oefen
Zwartewaal - Botlek 0-3 (0-1)
Op bezoek bij Zwartewaal (za 4e klasse) behaalde Botlek een goede oefenzege. Doelpunten kwamen van Jordy de Winter op aangeven van Jorn Berkelaar voor rust en na rust maakte Jordy de Winter zijn tweede goal, dit keer op aangeven van Tim Oppong die toewerkt naar zijn rentree in Botlek 1.

Kevin Michilsen maakte op aangeven van Hugo Wartna de derde Botlekgoal. Volgende week begint de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen OVV.

15 december, competitie
OSV Oud Beijerland - Botlek 0-0 (0-0)
Tegen het hoog geplaatste OSV Oud Beijerland heeft Botlek een knap resultaat gehaald maar ergens had er ook nog wel wat meer in gezeten. Met dat beetje dubbele gevoel sluit Botlek de eerste seizoenshelft af, die gekenmerkt kan worden als wisselvallig. Een paar prima resultaten maar toch ook een paar onnodige en soms onbenullige nederlagen. Maar de afsluiting tegen OSV Oud Beijerland smaakt naar meer.

Voor rust waren de gastheren de meest gevaarlijke ploeg maar van een echt overwicht was geen sprake. Botlek speelde gedisciplineerd en waar nodig stond doelman Patrick de Zoete zijn mannetje.

Na rust liet de Zoete weer zien waarom hij onder de lat staat maar daarna kwam Botlek beter in de wedstrijd. Jordy de Winter en Patrick Klaris kregen meerdere mooie kansen na voorbereidend werk van Stef Oppong. Het zat net niet mee en daardoor bleef het 0-0 en pakte Botlek dus een puntje.  

8 december, competitie
Botlek - Binnenmaas 0-2 (0-1)
Botlek speelde tegen koploper Binnenmaas een verdienstelijke wedstrijd maar leed een zure nederlaag. Botlek speelde gedisciplineerd en kwam goed mee met de gasten uit Puttershoek. Beide teams kregen kansen maar Botlek had vlak voor rust pech. In de blessuretijd vloog een bal in de kruising: 0-1.

Ook  na rust kon Botlek meekomen. Mike Kortsmit, Jordy de Winter, Stef Oppong, Jorn Berkelaar waren dichtbij een treffer. In de slotfase maakte de gasten 0-2. Botlek had meer verdiend dan dit. 

1 december, competitie
Jonge Spartaan - Botlek 4-1 (2-0)
Na de opsteker van vorige week beleefde Botlek op Goeree-Overflakkee een heel andere zaterdag. Beide teams hadden evenveel punten voorafgaand aan de wedstrijd. Maar Botlek was niet bij machte om de wilskracht van de thuisploeg te weerstaan. Het leverde de Jonge Spartaan voor rust twee goals op, Botlek kon er met een paar kansen niet voldoende tegenover stellen.

Na rust probeerde Botlek het, net als vorige week, goed te maken. Mike Kortsmit mocht vanaf 11 meter de achterstand verkleinen (2-1) maar een comeback zat er niet in. Integendeel, de hard werkende thuisploeg wist nog tweemaal te scoren. Een terechte nederlaag voor Botlek dat nog twee lastige wedstrijden voor de winterstop (Binnenmaas thuis en OSV Oud Beijerland uit) krijgt. 

24 november, competitie
Botlek - Den Bommel 4-2 (0-2)
Een regelrechte sensatie. Zo kun je de 2e helft van Botlek - Den Bommel wel noemen. Botlek, bezig aan een moeizame periode, speelde voor rust prima maar kon Den Bommel niet te veel pijn doen. De geroutineerd en zuinigjes spelende gasten scoorden tweemaal in de omschakeling: 0-2 ruststand.

Het kan niet anders dan dat het in de kleedkamer bij Den Bommel al ging over andere zaken dan de 2e helft maar dat zullen we nooit weten. Ook niet wat er bij Botlek in de kleedkamer gebeurde maar feit is dat het binnen tien minuten van 0-2 naar 2-2 ging (afstandschot Lester van Kaam en goed doorgaan van Jorn Berkelaar) en de wedstrijd helemaal los ging. Kansen aan beide kanten en voor Botlek zat het een keer niet tegen. Mike Kortsmit maakte 3-2 en in het spektakelstuk dat volgde hield Botlek-goalie Patrick de Zoete zijn doel schoon. In de slotseconden bezegelde Mike Kortsmit het lot van Den Bommel met zijn tweede en Botlek's vierde goal: 4-2.
Een geweldige come-back en een opsteker van jewelste voor Botlek. 

17 november, competitie
Pernis - Botlek 3-1 (2-0)
Bij en in Pernis heeft Botlek geen potten kunnen breken. De thuisclub kwam via een benutte strafschop op voorsprong en voor rust werd het ook nog 2-0. Botlek kon er maar weinig tegenover stellen. Sterker nog, een eigen doelpunt direct na rust maakte de 2e helft eigenlijk een fomaliteit omdat Botlek niet in staat was veel gevaar te stichten. Vlak voor tijd wist Mike Kortsmit nog wel het net te vinden maar die treffer kwam te laat om het tij te keren.

3 november, competitie
Botlek - Rozenburg 1-4 (1-2)
Het is Botlek niet gelukt om een goed resultaat te behalen tegen Rozenburg. De gasten speelden volwassener en door mooie doelpunten maakten zij het verschil.

Botlek begon slecht want de eerste de beste aanval van Rozenburg kwam al in eigen doel terecht. Maar het antwoord duurde niet lang toen Jorn Berkelaar van buiten de zestien verwoestend uithaalde: 1-1. Daarna kon Botlek best makkelijk op de been blijven hoewel Rozenburg volwassener speelde. Vlak voor rust bekroonde Rozenburg een mooie aanval op de rand van buitenspel met een goal.

Na ruim een uur was de wedstrijd gespeeld en hoefde Rozenburg niet meer bang te zijn voor weer een zeperd tegen Botlek. Duidelijk opgelucht werd de 1-3 begroet. Botlek goalie Stephan van Asperen viel uit met een blessure en diens vervanger Michel Pille kon niets doen bij een vrije trap die in de kruising vloog. Dat betekende de 1-4 en het einde van de wedstrijd.  

30 oktober, Palace Casino Cup
Botlek - Besiktas 7-2 (3-1)
Op een drijfnatte en winderige dinsdagavond heeft Botlek voor de Palace Casino Cup (vroegere Voetbal Rotterdam Cup) gespeeld tegen Besiktas uit Rotterdam-Zuid, een zondag 3e-klasser. Botlek won het duel met 7-2.

Na een eigen doelpunt in de 1e minuut (0-1) liet Botlek snel zien goed uit te voeten te kunnen op het natte en gladde kunstgras. Stef Oppong maakte al snel gelijk, Justin van den Bergh zorgde na een kwartier voor de voorsprong: 2-1. Na wat kansen gemist te hebben kwam Botlek via Stef Oppong op 3-1, wat tevens de ruststand was.
Na rust ging het scoren rustig verder. Rishnald Felisia zorgde voor 4-1, Joshua Olymph voor 5-1 en Lester van Kaam voor 6-1 voor Besiktas via een prachtige lob van 40 meter iets terugdeed. Het slotakkoord was voor Stef Oppong die de 7-2 binnenschoot.   

27 oktober, competitie
Botlek - 's-Gravendeel 0-0 (0-0)
Net als vorige week heeft Botlek een punt gepakt. Tegen koploper 's-Gravendeel bleef het 0-0 ondanks een hoop blessureleed.  

Botlek had al snel een tegenvaller te verwerken. Jordy de Winter viel halverwege de eerste helft geblesseerd uit. Dat kon nog wel bij al het blessureleed. Ondanks alles deed Botlek het uitstekend en zocht het waar het kon de aanval. Mick Loendersloot en Mike Kortsmit hadden kansen voor rust maar het bleef 0-0.

Ook na rust een prima Botlek dat koploper 's-Gravendeel prima tegenstand bood. In de slotfase had Botlek zomaar de zege nog kunnen grijpen, Hugo Wartna was dichtbij met een krul in de kruising. Aan de andere kant hield Stephan van Asperen zijn doel in de extra tijd schoon met een goede redding.
Zo pakte Botlek wederom een punt na een puike teamprestatie.  

20 oktober, competitie
Rijnmond HS - Botlek 2-2 (1-1)
Botlek heeft bij Rijnmond HS een verdienstelijk punt gepakt. Met drie jeugdspelers in de ploeg en wat blessuregevallen toonde de ploeg met name na rust veerkracht door tegen de verdrukking in een punt mee te nemen uit Hoogvliet. 

Botlek begon prima met direct een kansje voor Jordy de Winter. In de daaropvolgende aanval werd Stef Oppong binnen de beruchte lijnen ten val gebracht en de prima leidende scheidsrechter de Witte wees terecht naar stip. Geen protesten, Mike Kortsmit schoof koel binnen: 0-1. Daarna moest Botlek ver terug, Rijnmond was met name over hun linkerkant gevaarlijk. Een schot van kwam op de paal en doelman Stephan van Asperen pakte een paar knappe ballen. Botlek deelde wel wat speldenprikjes uit maar stond toch voornamelijk onder druk. De gelijkmaker was ook een logische weergave van de krachtsverhoudingen. Botlek had pech met het uitvallen van de motor aan de linkerkant Patrick Klaris vlak voor rust. Zonder verdere schade qua stand haalde Botlek de rust: 1-1.

Direct na rust kwam Rijnmond via een mooie aanval op voorsprong en het leek voor Botlek een moeilijke missie te worden. De 3-1 van de thuisploeg werd terecht afgekeurd, tot afgrijzen van het thuispubliek dat zich behoorlijke roerde. Dat had de beslissing kunnen zijn maar Botlek bleef vechtlust tonen zonder briljant te voetballen en 20 minuten voor tijd was daar de gelijkmaker. Hugo Wartna trok vanaf links voor, Mike Kortsmit kopte in: 2-2. Beide teams hadden nog kansen op de winnende treffer en die had voor Botlek zomaar ook kunnen vallen (kans Stef Oppong alleen voor de keeper). Het bleef bij 2-2 en daar mag Botlek gezien het spelbeeld tevreden mee zijn. 

13 oktober, competitie
Botlek - Rhoon 1-1 (1-0)
Botlek heeft zaterdag het eerste punt gepakt in een thuiswedstrijd. Tegenstander Rhoon had nog geen punten en haalde dus ook zijn eerste puntje op.

Botlek kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Stef Oppong. Botlek speelde een prima eerste helft maar na rust moest het terug onder de druk van Rhoon. De gelijkmaker viel 20 minuten voor tijd maar toen had Stef Oppong al twee riante kansen gemist. De paal en van dichtbij de keeper stonden een tweede goal en daarmee bijna zekere zege in de weg. Het bleef bij een puntendeling.

6 oktober, competitie
Vierpolders - Botlek 3-0 (3-0)
Botlek heeft op bezoek bij Vierpolders geen punten kunnen pakken. Al met de rust was het duel gespeeld en stond Botlek op een 3-0 achterstand. Na rust was Botlek niet bij machte iets aan de achterstand te doen.

29 september, competitie
Piershil - Botlek 1-5 (1-2)
Vooraf wist iedereen al dat Botlek dit duel zou gaan winnen. Maar het moet dan nog wel gebeuren en dat levert een vreemd soort druk op. Piershil is de competitie nu gestart met twee dikke nederlagen tegen niet bepaald kampioenskandidaten. Elk team dat dit seizoen niet wint van Piershil is nu al bij voorbaat de schlemiel.

Dat zo'n wedstrijd nog lastig kan zijn bleek wel uit de openingsfase. Na een eerste kans voor Mick Loendersloot lag de bal er aan de andere kant in: 1-0. En Botlek miste daarna nog een strafschop. Het bleek een voorbode van een toch moeizame wedstrijd met gemiste kansen. De gelijkmaker van Mike Kortsmit en een attente Patrick Klaris zorgden voor een 1-2 ruststand.

Na rust schoot Mike Kortsmit vanaf de stip in twee minuten tweemaal raak. Daarmee werd het verschil dan eindelijk in de score uitgedrukt. Kort voor tijd maakte Jorn Berkelaar de 5e Botlekgoal en zorgde daarmee voor een redelijke score.  
23 september, competitie
Botlek - GHVV '13 2-3 (1-2)
De competitie is voor Botlek niet goed begonnn. In blessuretijd verloor Botlek van GHVV '13.

Botlek kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Rosh Olymph die vanaf de linkerkant goed doorzette en de bal binnen wist te werken: 1-0. Lang kon Botlek niet genieten van de voorsprong. In de slotminuten van de eerste helft sloegen de gasten uit Heenvliet tweemaal toe. Tweemaal uit een corner was het raak: 1-2.

Direct na rust kwam Botlek via een benutte strafschop van Jorn Berkelaar op gelijke hoogte: 2-2. Daarna kregen beide teams niet veel kansen meer. In de blessuretijd sloegen de gasten echter wederom toe. Uit een counter scoorden ze de 2-3 en lieten Botlek met een kater achter.  
18 september, beker
Botlek - SCO '63 2-3 (0-2)
Botlek is na de poulefase uitgespeeld in de beker. Er werd slechts een puntje gehaald. Dinsdag was de laatste poulewedstrijd tegen buurman SCO '63 en die wedstrijd ging met 2-3 verloren. Botlek kwam halverwege de eerste helft door een makkelijk gegeven penalty op 0-1 achter en kort daarna werd het zelfs 0-2. De scheidsrechter had ook nog een rode kaart in petto wegens commentaar op de leiding.

Na rust, met 10 man, beet Botlek goed van zich af. Patrick Klaris maakte de 1-2 en hij had zelfs nog de kans op de gelijkmaker. In de slotfase werd het 1-3 en kon Jordy de Winter vlak voor tijd nog de 2-3 op het bord zetten.

Botlek heeft een matige voorbereiding achter de rug. Hopelijk gaat de competitie die zaterdag begint beter van start.  
14-16 september, trainingskamp

Botlek was dit weekend op trainingskamp in Valkenswaard en trainde daar op zaterdagmorgen. De rest van het weekend stond in het teken van teambuilding en het ontdekken van lokaal talent in de omgeving.....


8 september, beker
Botlek - Melissant 2-2 (2-1)
Botlek speelde vandaag zijn tweede bekerwedstrijd tegen zaterdag 4e-klasser Melissant. Al na één minuut was het raak toen Mike Kortsmit een soepel lopende aanval afrondde: 1-0. Lang kon Botlek niet genieten van de voorsprong, de eerste de beste aanval van de gasten en het was weer gelijk: 1-1. Daarna kwam Botlek goed weg toen de bal van de lijn werd gehaald. Nog voor rust kwam Botlek op voorsprong toen Jorn Berkelaar de doelman met een lobje verschalkte: 2-1. Daarna waren er nog een paar kansen; de beste was voor Jordy de Winter vanaf 11 meter maar de uitstekende doelman van Melissant had besloten zich niet nog een keer te laten passeren.

Na rust een bombardement op het doel van Melissant maar zoals gezegd had de Flakkeese keeper andere plannen vandaag. Geen bal ging er meer in. De ijzeren voetbalwet zegt dat als je zelf de kansen blijft missen, de tegenstander dat niet doet. En inderdaad, een spaarzame aanval van Melissant en het was tien minuten voor tijd ineens 2-2. In de slotfase kreeg Botlek zelfs nog drie grote kansen maar het was duidelijk dat het bij een gelijkspel zou blijven. 
1 september, beker
HWD - Botlek 5-4 (4-0)
Botlek speelde de eerste bekerwedstrijd, wat toch verkapte oefenwedstrijden zijn, tegen HWD uit Rotterdam.

Botlek werd direct met de neus op de feiten gedrukt, al na 2 minuten had het raak kunnen zijn voor de gastheren. Niet veel later ging het alsnog mis, na 12 minuten werd het 1-0, en na 22 minuten was het al 3-0. Was dit gebrek aan scherpte, een Trencin scenario van onderschatting? Hoe dan ook, met de rust was het 4-0 en stond Botlek dus op een kansloze achterstand.

De tweede helft wisselde Botlek drie spelers en ging het aanmerkelijk beter. Jorn Berkelaar deed iets terug maar HWD kon wederom scoren: 5-1 na een uur spelen. Botlek was echter een stuk meer bij de les in het laatste half uur. Bijna werd het nog gelijk, Stef Oppong en tweemaal Jordy de Winter (waarvan een uit een strafschop) scoorden. Verder dan 5-4 kwam Botlek echter niet. 
22 augustus, oefen
DVV '09 - Botlek 1-0 (1-0)
Botlek oefende tegen DVV '09 in het kader van het Hellevoet-toernooi.

Na een weifelend begin en een eerste kansje voor DVV '09 (prima redding van Stephan van Asperen) was Botlek de bovenliggende partije en kreeg het een handvol goede mogelijkheden via Mike Kortsmit, Jorn Berkelaar, Stef Oppong en Jordy de Winter. DVV '09 kon daar maar weinig tegenover stellen. Na ruim een half uur mocht een speler van DVV '09 vanaf het middenveld zo doorlopen en schoot beheerst de 1-0 binnen. Wedstrijd op zijn kop.

Na rust kon Botlek door wissels en blessures niet meer het spel van voor rust ten toon spreiden. Mede hierdoor kon het geen vuist meer maken en zo bleef de stand dus 1-0. 
18 augustus, oefen
Hekelingen - Botlek 2-0 (2-0)
De tweede wedstrijd voor het Spijkenisse-toernooi speelde Botlek tegen Hekelingen, dat zijn eerste wedstrijd tegen Spijkenisse met 2-0 verloren had. Botlek miste een ruim elftal aan spelers om diverse redenen, waardoor de technische staf behoorlijk moest improviseren om zelfs maar 13 man op de been te brengen. En in de opstelling was het ook puzzelen en dat was voor rust goed te zien. Met name over de rechterkant van Botlek was Hekelingen gevaarlijk. Een misverstand tussen Kevin Elfring en doelman Patrick de Zoete was de inleiding tot de 0-1. Een Hekelingen-aanvaller wurmde zich tussen beiden en kon intikken. In het vervolg van de eerste helft bleef Hekelingen dreigender hoewel langzaam Botlek het spel wel overnam. Mike Kortsmit's gelijkmaker werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel en een andere inzet werd op de lijn gekeerd. Veel meer liet Botlek voor rust niet zien en de prachtige 2-0 van Hekelingen was niet onverdiend op dat moment.

Na rust was er een ander Botlek te zien. Hekelingen oogde vermoeider en moest het spel aan Botlek laten, Hekelingen probeerde het via de omschakeling maar defensief had Botlek na rust de zaakjes beter op orde. Aanvoerder en laatste man Mick Loendersloot had de boel onder controle, niet in het minst doordat hij de 16-jarige (!) Xavier Demmendaal naast zich had die, net een dag terug van vakantie, door de vele absenties inviel en prima speelde. Op het middenveld speelde de ook al piepjonge Bennie Blokland naast de beste man van het veld, Jorn Berkelaar die strooide met passjes. Kansen waren er ook maar de paal en de lat en de prima doelman van Hekelingen stonden succes in de weg. Aan de andere kant hield Patrick de Zoete zijn doel na rust schoon met een paar prima ingrepen.

Een redelijke 2e helft dus en een ondermaatse eerste helft. Excuses waren er in overvloed maar in een oefenwedstrijd kijkt een trainer liever naar de positieve kanten. Arjan Vuik had er daarvan voldoende gezien.
16 augustus, oefen
SCO '63 - Botlek 2-2 (0-1)
Voor het Spijkenisse-toernooi speelde Botlek na 2 weken trainen zijn eerste wedstrijd. Gastheer was SCO '63, dat komend seizoen in de 4e klasse een serieuze gooi naar de prijzen wil gaan doen. Botlek heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan en trainer Arjan Vuik is nog op zoek naar de ideale formatie. De wedstrijd tegen SCO '63 was daarvoor een goede mogelijkheid.

Botlek kwam redelijk goed voor de dag. Voor rust creëerde het een aantal kansen waaruit Patrick Klaris de openingsgoal maakte: 0-1. Mike Kortsmit was nog dichtbij een goal, waar aan de andere kant doelman Stephan van Asperen zijn visitekaartje afgaf bij een aantal reddingen.

Direct na rust werd het 1-1 na een goede aanval van SCO '63 maar het antwoord van Botlek kwam direct via Mike Kortsmit: 1-2. Uiteraard werd er veel gewisseld in de oefenwedstrijd en de structuur ging daarmee enigszins uit de wedstrijd. In de slotfase kwam SCO '63 langszij: 2-2. In de laatste minuut scoorde Botlek uit een vrije trap van Jermaine van Pijkeren maar die treffer werd onterecht geannuleerd wegens buitenspel. De strafschoppenserie daarna werd door Botlek gewonnen.