Locatie: Home>Even Voorstellen>Help en FAQ
 

Help en veel gestelde vragen

Inhoudsopgave
Veel gestelde vragen
Werking internetsite


 

Veel gestelde vragen

Er komen regelmatig vragen en opmerkingen binnen via e-mail, het contactformulier of gewoon mondeling.
Hieronder staan de antwoorden op die veel gestelde vragen. Mocht u desondanks nog vragen of opmerkingen hebben schroom niet om het contactformulier (zie De Club/Contact) in te sturen.

Teams heten JO9-1, JO13-2, MO17-2. Wat betekent dat allemaal en hoe werkt dat?
Jeugdteams worden ingedeeld op leeftijd. In een leeftijdscategorie worden spelers van het zelfde geboortejaar ingedeeld. Soms worden ook twee geboortejaren bij elkaar ingedeeld.
Bijvoorbeeld: Als je 8 jaar bent wordt je ingedeeld in de JO9 (onder 9).

De teams worden sinds augustus 2016 als volgt aangeduid:
J = Jeugdteam, bestaande uit jongens en eventueel meisjes.
O = onder
9  = leeftijd
- gevolgd door een volgnummer.

Teams die alleen uit meisjes bestaan worden beginnen met M. Dus bijvoorbeeld MO13-1, meisjes onder 13 jaar - 1e team.

Binnen een leeftijdscategorie worden teams ingedeeld op sterkte. Dus het 1e team zal normaal sterker en beter zijn dan het 2e team, etc.

Bijvoorbeeld JO11-1, JO11-2, JO11-3, etc.

In de jeugd spelen jongens en meisjes bij elkaar maar zijn pure meisjesteams ook mogelijk. Die spelen dan tegen andere meisjesteams. 

Dit gaat door tot 18 jaar, de JO19. Daarna wordt je senior. Bij de senioren (18+) is geen leeftijdsindeling meer maar alleen een indeling op sterkte. Tot je veteraan wordt, vanaf 35+ zijn er aparte competities voor veteranen.
Je mag altijd met een hogere leeftijdscategorie meedoen, nooit met een lagere (tenzij je dispensatie van de KNVB hebt). Een JO13-speler mag dus met JO15 meedoen, een JO15-speler niet met JO13.

Bij de senioren spelen dames en heren niet tegen elkaar, daar zijn gescheiden competities.

Wat is categorie A en categorie B?
Categorie A zijn de prestatieve teams, categorie B de recreatieve teams. De KNVB maakt dit onderscheid op basis van het niveau.
Voor categorie A gelden andere regels voor wat betreft aantal wissels, afgelastingen, inzet van spelers, speelschema, etc. De meeste teams van Botlek spelen in categorie B.
Het is vooral van belang bij afgelastingen. Die info vind je bij Programma/Afgelastingen.
In het teamoverzicht (bij Teams) staat bij elk team of het in categorie A of in categorie B speelt.

We spelen tegen een club met SJO in de naam. Wat betekent dat?
SJO staat voor samenwerking jeugdopleiding. Sommige clubs zijn zo klein dat ze geen volwaardig jeugdelftal op de been kunnen brengen. Om het gedoe met dispensatiespelers en tekort aan spelers op te vangen werken ze samen met een (buur)club die ook dat probleem heeft. Samen kunnen ze vaak wel een compleet team op de been brengen.
Zo werkt bijvoorbeeld Piershil samen met Goudswaard. Let altijd goed op waar je moet spelen. De teams wisselen de locatie vaak af.

Wanneer zijn de uitslagen op Voetbal.nl bijgewerkt?
De uitslagen op Voetbal.nl worden direct bijgewerkt nadat de scheidsrechter de uitslag heeft ingevoerd. 
 
Per team staat er een link naar de stand en het programma bij Teams.

Hoe kom ik de uitslagen van de Botlek-teams te weten?
Vrijwel alle uitslagen worden ingevoerd via het digitale wedstrijdformulier. Dat betekent dat die uitslagen via Voetbal.nl al na enkele minuten te raadplegen zijn.

Hoe weet ik of een wedstrijd afgelast is?
Alle informatie over de procedures rond afgelastingen staat bij Programma/Afgelastingen.

Wat is de contributie bij SC Botlek en hoe kan ik lid worden?
Dat staat allemaal bij Even Voorstellen/Lid worden?

Hoe vaak wordt de site bijgewerkt?
De site wordt zoveel mogelijk 's avonds tussen 20.00 en 22.00 bijgewerkt, mits er nieuws is. Urgente berichten over bijvoorbeeld afgelastingen worden direct op de site gezet.

Wie beheert de internetsite?
Er is technisch beheer dat nodig is om de site laten draaien en uit te breiden met nieuwe dingen (functionaliteit). En er is de internetredactie die nieuwe berichten en foto's plaatst.
Meer informatie hierover staat bij Even Voorstellen/Colofon.

Hoe plaats ik een nieuwsbericht op de site?
Stuur een e-mail met het bericht naar één van de e-mailadressen die genoemd zijn bij De Club/Contact. De redactie zorgt ervoor dat het bericht, mits het nieuwswaarde heeft, wordt geplaatst.

Wie bepaalt wat er op de site komt?
Welke berichten er op de site komen bepaalt de redactie. Daar zijn overigens richtlijnen voor. Die staan bij Even Voorstellen/Colofon

Waarom komen er geen wedstrijdverslagen van mijn team op de Botleksite?
Het is niet te doen om van alle teams elke week wedstrijdverslagen op de site te zetten. Als je dat wilt kun je beter een eigen internetsite starten. Van het 1e elftal van zowel dames als heren komen er wel wedstrijdverslagen op de site omdat het 1e het vlaggenschip is van de club. Als er bijzonder nieuws is rondom een team (kampioenschap, bijzondere gebeurtenis) komt dit wel op de site.

Van wie zijn de foto's op de site en hoe kan ik die kopiëren?
Bij elke foto staat van wie die afkomstig is of wie hem gemaakt heeft. Staat er niets dan is de foto van de redactie. Je kunt de foto's kopiëren door met de rechtermuistoets op een foto te klikken en dan Opslaan als... te selecteren. De foto staat dan op je eigen pc. Let op, de foto's op de site zijn vaak verkleinde versies van de echte foto's. Meer uitleg daarover staat bij Even Voorstellen/Help en FAQ bij het kopje Help bij werking internetsite.

Hoe kan ik overschrijven van of naar Botlek?
Spelers die van club willen wisselen moeten bij hun nieuwe club een overschrijvingsformulier halen, dat invullen en laten tekenen bij hun oude club. De oude club tekent als je geen betalingsachterstand hebt. Dit formulier moet vervolgens bij de nieuwe club worden ingeleverd. Dit geldt ook voor spelers die momenteel geen lid zijn van een club maar minder dan 3 jaar geleden zijn gestopt. Bij SC Botlek moet dit overschrijvingsformulier en het inschrijfformulier SC Botlek plus een kopie geldig legitimatiebewijs ingeleverd worden ruim voor 15 juni. Na 15 juni kan niet meer worden overgeschreven.

Spelers die nooit lid zijn geweest van een voetbalclub of die langer dan 3 jaar geleden zijn gestopt hebben geen overschrijvingsformulier nodig. Kijk bij Even Voorstellen/Lid worden voor de juiste procedure. Bij het inleveren moeten behalve het formulier ook twee pasfoto's en een kopie van het legitimatiebewijs worden ingeleverd.

Kan ik een maatschappelijke stage lopen bij Botlek
We krijgen regelmatig dit soort verzoeken. Er is niet altijd plaats en tijd hiervoor. We hebben hiervoor een procedure afgesproken. Zie Ledeninfo/Procedures en dan bij stageplekken.

Help bij werking internetsite

Menu openschuiven
Het menu aan de linkerzijde is ingedeeld in hoofdstukken met daaronder één of meer onderwerpen. Alle pagina's zijn via dit menu te benaderen. 
De hoofdstukken zijn vetgedrukt in het wit aangegeven. Door op een hoofdstuk te klikken schuift het menu open en worden de onderwerpen daaronder zichtbaar. Door op een onderwerp te klikken opent u de pagina die daarbij hoort. Die pagina wordt dan rechts naast het menu getoond. Heeft u de pagina gelezen en wilt u een ander onderwerp inzien, klik dan gewoon op het gewenste onderwerp.

Menu dichtschuiven
Als een hoofdstuk is opengeklapt kunt u deze weer sluiten door er nogmaals op te klikken. Het menu schuift dan weer dicht. Het is beter een gelezen menu dicht te schuiven omdat zo ruimte over blijft voor de andere hoofdstukken en omdat dit sneller werkt. 

Menustructuur
Op elke pagina staat rechts bovenaan de locatie van het geopende document. Op die manier kan altijd een direct geopende pagina (bijv. via de hompage) ook via het menu worden geopend. De volgorde van het menu wordt als volgt weergegeven:
 Home>Even Voorstellen>Introductie
Dus om deze pagina te openen klik op Home, dan Even Voorstellen en dan Introductie.

Home
Het menu aan de linkerkant blijft altijd in beeld. Met de keuze HOME (helemaal bovenaan) keert u altijd terug naar de beginpagina. 

Foto's
Soms staan tussen de nieuwsberichten kleine foto's geplaatst, met name bij de oudere nieuwsberichten. Dit zijn zogenaamde thumbnails. Dit zijn verkleinde versies van grotere foto's. Door op de thumbnail te klikken wordt in een apart venster de grote foto getoond. Vrijwel altijd zal dit in een venster van 640x480 pixels plaatsvinden. Als u de foto heeft gezien moet u dit venster weer sluiten, anders kunt u de volgende keer geen foto vergroten. 
Klik hier voor vergroting foto

Wanneer kunt u een foto vergroten? Als u de muis over de foto beweegt en er wordt een handje zichtbaar, dan kunt u op de foto klikken om deze te vergroten. Vaak staat er ook een tekst bij Klik op de foto om te vergroten.

Foto's bewaren
Wanneer u foto's die op deze site staan wilt bewaren is het verstandig deze op de eigen pc op te slaan. De foto's blijven namelijk niet eeuwig op de site staan. Na verloop van tijd zullen foto's (dat zijn echte ruimtevreters) in verband met ruimtegebrek worden verwijderd. 

U kunt foto's opslaan door er met de rechtermuistoets op te klikken en dan te kiezen voor Afbeelding opslaan als... Vervolgens kunt u de afbeelding op de eigen pc opslaan. Let er wel op dat u op de grote foto klikt, anders bewaart u de verkleining. 

De foto's op de site zijn niet van fotoafdrukkwaliteit, ook niet de grote foto's! De afbeeldingen worden namelijk eerst zoveel verkleind dat ze redelijk snel geladen kunnen worden via het internet. Maar dat betekent dat ze niet goed genoeg zijn om af te drukken op acceptabele fotokwaliteit. 
Vaak zijn van de foto's die op internet staan originelen beschikbaar die wel van fotokwaliteit zijn. Deze zijn echter een stuk groter. Wilt u één of meer foto's daarvan hebben, stuur dan een e-mail. De adressen staan bij De Club/Contact. 

Links
Vaak wordt in een nieuwsbericht verwezen naar een andere pagina. Die tekst wordt dan vaak onderstreept weergegeven. Bijvoorbeeld: Klik hier om verder te lezen. Ook hier wordt een handje zichtbaar. Door te klikken op de onderstreepte tekst wordt de nieuwe pagina geopend.
(in dit geval dezelfde pagina)

Fouten
Een internetsite maken is mensenwerk. Er kunnen dus fouten in voorkomen. Als de (taal)fout storend is kunt u dit melden via e-mail. De adressen staan bij Even Voorstellen/Organisatie. 

Internet Explorer 10
Gebruikt u Internet Explorer 10 en ziet het menu aan de linkerzijde er vreemd uit?

Dit lost u op door te klikken op het blauwe teken (gescheurd papier) naast www.scbotlek.nl. Het papiertje wordt nu donkerblauw in plaats van lichtblauw.
IE10 onthoudt dat de Botleksite moet worden weergegeven in compatibiliteitsweergave en de volgende keer hoef je dat dus niet opnieuw te doen.

Internet Explorer 11
In Internet Explorer 11 klik je op Instellingen (wieltje rechtsboven), Instellingen voor compatibiliteitsweergave. Dan kies je voor toevoegen van www.scbotlek.nl. Vervolgens op sluiten. Het probleem is nu opgelost.