Locatie: Home>Foto's>De foto en zijn verhaal
 


De foto en zijn verhaal
 
Hier staan foto's die leuk, bijzonder, grappig, mooi of opmerkelijk zijn en een verhaal vertellen over Botlek of Botlekkers.

Ingepakt

 

 

 
 

Een echt staaltje voetbalhumor, waar ook nog enige voorbereiding en werk in zit.
Na de donderdagtraining, voorafgaand aan de finale van de nacompetitie, loopt Botlektrainer Arjan Vuik nietsvermoedend naar zijn auto om naar huis te rijden. Achter hem aan komt de filmer met een smoesje. Even later wordt duidelijk waarom als Arjan bij zijn auto aankomt. Typische voetbalhumor en deze is erg geslaagd. Twee dagen later heeft zowel Arjan Vuik als de selectie nog meer reden om te lachen als de finale van de nacompetitie wordt gewonnen en Botlek 3e klasser blijft.
(13 juni 2018)


Keepers zijn gek

 
 

Keepers zijn gek, zeggen voetballers altijd. En zelden is er een keeper die bewijst dat deze uitspraak niet klopt. Uiteraard allemaal met een knipoog en met wat humor.
En kijk, wat is dat nou? Zit daar Dennis van Looijen, al sinds jaar en dag bestuuslid bij Botlek, nu in een keeperstenue naast onze eigen Fabio in de kleedkamer van Botlek 1 bij een officiele competitiewedstrijd?
 
Ja, het is echt waar. De KNVB was zo van de regeltjes om Botlek voor 3 minuten terug te sturen naar 's-Gravendeel omdat hun scheidsrechter er in december een potje van maakte, ook al beweerden de draaikonten van 's-Gravendeel anders.
En dus maakte Botlek er maar een grap van. Vooraf vroegen functionarissen van de thuisclub aan hem: Waar kom jij vandaan? Waarmee ze eigenlijk bedoelden te vragen: Wie ben jij, waar is jullie eerste keeper en hoe goed ben jij? Dennis antwoordde doodleuk: Van mijn werk. Daarmee zette hij de toon want niemand nam die drie minuten serieus natuurlijk. Behalve dan de hypernerveuze thuisploeg die met 9 man op eigen helft bleef hangen toen ze een corner kregen. Doodsbenauwd waren ze, en terecht want de gelijkmaker vloog er nog bijna in uit een vrije trap.
Maar voor de keeper van Botlek hoefden ze niet benauwd te zijn. De laatste officiele wedstrijd die hij speelde was op 31 augustus 2013 in het toenmalige 6e (WCR 2 thuis, 3-3). Dus je kon niet zeggen dat hij veel wedstrijdritme had. Maar het was wel een ludiek gebaar in deze farce. Tijdens de wedstrijd hield hij zijn doel keurig schoon en misschien ging zijn jongensdroom (spelen in het 1e van Botlek) wel in vervulling want het schijnt dat hij vroeger best goed kon keepen.
(5 mei 2018) 


De pot met goud

 
 

Zaterdag 16 december 2017.
De laatste wedstrijden van 2017. Ondanks de vele sneeuw die eerder die week was gevallen én weer was gesmolten kon er gewoon gevoetbald worden bij Botlek. Ook op de grasvelden, daar waar in de regio menig wedstrijdje op gras werd afgelast. Het was een echte decemberdag. Fris, zeker als je een tijdje langs de lijn stond. Af en toe een zonnetje en af en toe een buitje regen of hagel. En soms waren de zon en de regen er tegelijk. En dan krijg je een regenboog. Een regenboog die precies door de Botlekvlag heen gaat en dan uitkomt op de grond. Daar staat de pot met goud, zegt men, hoewel er nog nooit eentje is gevonden. We zijn nog even gaan kijken maar hij was al weer weg. Jammer, volgende keer beter. Maar de regenboog, die hebben we wel gezien.
 (16 december 2017) 


Icoon met een traan

 
 

Dit jaar is hij 50 jaar lid van Botlek. Hij voetbalde tot zijn 50e, waaronder jarenlang in het 1e, om in 2009 te stoppen met zelf voetballen. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan werd hij trainer van het 2e elftal en werd meerdere keren kampioen en haalde de 1e klasse.
Een paar maanden geleden gaf hij aan toch echt te stoppen met tweemaal in de week trainen en zaterdags met het team mee op de wedstrijddag.
En daarom waren er afgelopen zaterdag na afloop van de laatste wedstrijd tegen Zuidland (1-3 winst) bloemen, mooie woorden, knuffels en een paar lekkere biertjes voor deze oude beer.
Dan Kok, want over hem hebben we het hier natuurlijk, hield het niet droog en dat moment werd mooi vastgelegd voor de eeuwigheid.
Ondanks zijn voetbalpensioen zal Dan 'zijn' team natuurlijk blijven volgen, net zoals hij alles op en rond Botlek zal blijven volgen. Want als je al 50 jaar lid bent, dan is er maar één club.
 (6 mei 2017)

Broederliefde

 


 

Quincy de Lobel is de zoon van Serge de Lobel. Serge speelde een jaar of 10, 15 geleden in Botlek 1 en sinds een jaar of twee speelt zijn zoon dus ook in Botlek 1. Serge slaat overigens geen wedstrijd over van zijn zoon. Tegen Vlotbrug zag hij hem twee keer scoren en een assist geven en zo dus een levensgrote bijdrage leveren aan de zege op Vlotbrug (4-2). Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere maar het mooiste moment was na een half uurtje toen Quincy zijn eerste goal scoorde.

Op de bank zat Pupil van de week Ian de Raay. Ian is, jawel, het (half)broertje van Quincy, ze hebben dezelfde moeder. Ian zat dus aandachtig zijn broer te bestuderen toen die de 1-0 maakte. Ian vloog het veld in, op zoek naar zijn broer, die hem opving en knuffelde. Een heerlijk moment.
Gelukkig was John de Pater, fotograaf van het AD, aanwezig om dit tafereel met een sterke lens vast te leggen.  
 (1 oktober 2016)


Brug der zuchten

 
De brug, gezien vanaf Spijkenisse. Met links de oude Botlekbrug
 

De echte brug der zuchten ligt in Venetie als verbinding tussen de gevangenis en het Palazzo Ducale (de rechtbank). Maar die brug kent nu nog louter bewonderaars en gezucht wordt daar niet meer. Dat geldt niet voor de nieuwe Botlekbrug die na nog geen jaar na de opening bekend staat als de Blunderbrug, Fyrabrug of dus de Brug der Zuchten. Storing op storing en veel irritaties. De brug voert dezelfde naam als onze club maar eigenlijk willen wij niet geassocieerd worden met zo'n slecht apparaat. Het bestuur van Botlek overweegt dan ook een claim in te dienen bij Rijkswaterstaat. Om de schade te verhalen en de naam van de brug te laten veranderen.
Het verzoek zal zeer waarschijnlijk weinig effect hebben. Deze gephotoshopte foto van de burg der zuchten is dus eigenlijk een beetje tegenstrijdig maar misschien gaat de brug beter functioneren als hij genoemd wordt naar onze club. Slechter kan het in elk geval niet gaan. 
 (Fotoshop door Ron van Bergem, juni 2016)


Hé ken jij die Visserman, die speelt in Botlek 6

 
Twee artikelen in het AD, boven op 7 oktober 2015, daaronder in 2005
 

Brian Boll is voetballer bij Botlek 6. Ook al staat hij nu al een tijdje aan de kant vanwege een ingrijpende operatie aan zijn knie. Daardoor heeft hij voldoende tijd om zijn andere hobby te beoefenen. Vissen. En daarin is hij een grote jongen. Zo groot dat hij het landelijke nieuws haalde met de vangst van zijn monsterkarper. Radio 2, Hart van Nederland, Radio 538, het AD. Allemaal wilden ze wat van hem.

Tien jaar geleden was hij ook al in het nieuws. Als prof-basketballer besloot hij lager te gaan basketballen. Maar voetballen deed hij ook. En dat liet hij ook optekenen in de krant. Basketball is leuk, maar ik voetbal nog liever bij Botlek 6. Dat was de boodschap.

Tussen het vissen door werkt hij aan zijn herstel. Want hij is vast van plan om na de winterstop weer aan te sluiten bij zijn maatjes in het 6e. En dan zullen de keepers van de tegenstander waarschijnlijk weer gaan vissen. Want hij is wel gewoon topscorer aller tijden van het 6e en is vast van plan om zijn doelpuntentotaal nog wat verder op te krikken. En daar verandert geen karper iets aan.   
 (7 oktober 2015)


Voetbalgeheimen

 

Als Botlek op donderdagavond een (oefen)wedstrijd speelt tegen vv Spijkenisse op een bijveld van organisator SCO '63 voor het Spijkenisse-toernooi zitten Jan Schoonen (links) en Dan Blokland helemaal aan de andere kant, ver weg van publiek en meeluisterende oortjes, op hun gemakje op het frisse gras in de avondzon. De vraag komt dan natuurlijk op 'wat hebben die te bespreken?' Met één oog op het veld praten ze elkaar bij met de laatste nieuwtjes. Want die hebben beide mannen altijd genoeg, zeker zo vlak na de vakantie aan het begin van het nieuwe seizoen. Wat ze op dat moment nog niet kunnen weten is dat het een hele lange avond en nacht zal gaan worden die uiteindelijk afgesloten gaat worden in de vroege ochtend in de kantine van Botlek waar de eclatante overwinning van die avond op vv Spijkenisse (4-3) uitgebreid wordt nabesproken. 
 (6 augustus 2015)


Stijlvol afscheid

 

Voor de wedstrijd Spirit - Botlek namen ze bij de thuisploeg afscheid van een speler, een keeper en de elftalbegeleider. Bij Spirit waren ze zo attent om ook John Lopes Cruz er bij te betrekken en in het zonnetje te zetten. 
 (9 mei 2015, foto vv Spirit)


Relaxed Rome

 

Rome, 19 februari 2015. Ondanks de drooglegging door de Italiaanse politie zitten enkele Botlekkers gezellig op een terrasje achter een glas bier met een heerlijk temperatuurtje ter voorbereiding op de wedstrijd AS Roma - Feyenoord later die dag. En dat op slechts een steenworp afstand van de Spaanse Trappen waar het op hetzelfde moment fout gaat. Grote kans dat het gesprek daar over gaat, of het gaat over Feyenoord. Maar het gespreksonderwerp zou net zo goed Botlek kunnen zijn, gezien de samenstelling van het groepje.
Vanaf links John Blokland, Liesbeth en Dennis van Looijen, Dan Blokland en Richard van Raam.
 (19 februari 2015, foto Ron van Bergem)


Bijna 40 jaar later

 

8 november 2014. Botlek - Piershil, 2e klasse D. Scheidsrechter van dienst is Peter Switser, een ervaren scheidsrechter op dit niveau. So what, zou je zeggen?
Wel, lang mocht Peter Switser geen wedstrijden van Botlek fluiten van de KNVB. Zijn jeugd bracht hij namelijk door bij Botlek. Als voetballer en later als scheidsrechter. Samen met zijn vader Hans, moeder Tiny en broer Rob woonden ze zo'n beetje op Botlek. Nadat de familie Switser, een begrip op Botlek, de club had verlaten duurde het dus lang voordat er iemand terugkeerde op sportpark De Brug. Tot 8 november 2014 dus.
Peter floot een foutloze wedstrijd en Botlek won gelukkig ruim met 4-0 mede door persoonlijke fouten van Piershil. Niets op aan te merken dus.
Bijzonder aan de locatie van de foto is dat waar nu het hoofdveld ligt en hij de toss voor de wedstrijd doet vroeger een zanderig trapveldje lag. En op dat trainingsveld werd in 1977 een foto gemaakt van E2 met daarin Peter Switser (staand 2e van links). Op bijna precies dezelfde plek dus als waar hij bijna 40 jaar later de toss doet. 
(8 november 2014)
Hollandse zomers

 

Op de zomer van 2014 valt niet veel aan te merken. Het is prachtig weer en dat al tijden lang. Maar het blijft Nederland. En dus kan het altijd gaan regenen. Zo ook donderdag. Een buitje, uiteraard niet aangekondigd door de weergoeroes. Een buitje met gevolgen want zo vaak gebeurt het niet dat zelfs het kunstgrasveld onder water staat. De onderhoudsploeg met Frans Stadhouders en Bert Goedendorp was, zoals vrijwel altijd, op de club en konden dit natuurgeweld vastleggen op de gevoelige plaat. 's Avonds was alle water al weer weg en kon er gewoon getraind worden. 
(7 augustus 2014, foto's Frans Stadhouders)


C1 sluit seizoen af...en hoe

 

Botlek C1 heeft een prima seizoen achter de rug. De sfeer is goed en het voetbal is ook goed. Bij de laatste competitiewedstrijd bij SHO kregen de trainers complimenten van de scheidsrechter over de discipline, teamgeest en organisatie. Altijd leuk om waardering te krijgen uit onverwachte hoek.
En bij de toernooien die volgden werden 1e plaatsen gehaald op toernooien bij ESTO en Hekelingen. De trainers Earl Starke en Mike Kortsmit hadden zelf al een topseizoen achter de rug in de selectie, maar als trainers wisten ze bij de jongens ook de juiste snaar te raken. En dat leidde tot bovenstaande waardering.
(14 juni 2014, foto's via Vera Wartna)


Zullen wij laten horen...

 

Botlek B5 bracht een bezoek aan Sparta - Helmond Sport. Dankzij de jaarlijkse knakendag kostte een kaartje maar €2,50. Het inspireerde B5 om met 21 man (spelers, trainers en ouders) de thuisclub naar de overwinning te schreeuwen. En met succes want het werd 5-1. Een dag later nam B5 de drie punten ook nog mee naar huis door met 1-3 te winnen bij Vierpolders.
(22 november 2013, foto Sven Tilleman met smartphone)


Oktoberfest

 

Loop je op een mooie zaterdagochtend in oktober nietsvermoedend de kantine binnen, staan daar ineens twee mannen in Lederhosen achter de bar. Dat is even schrikken. Dat wordt nog erger als je in het Duits wordt aangesproken. Ze willen ook ineens niet meer Ron en Bert genoemd worden maar Brutus von Sprudelwasser en Ron von Eikelenstein. Tja, daar wordt je niet vrolijk van. Gelukkig kon de koffie nog gewoon in het Nederlands besteld worden. Verder was de grap wel geslaagd. Beide mannen stonden de hele dag achter de bar. Zo zijn ze dan ook weer wel. 
(26 oktober 2013)


Hoe sterk is de eenzame fietser?

 

 

Deze keer een filmpje en zijn verhaal. Terwijl Dames 1 de eerste training afwerkt komt Bert Goedendorp terug van een stukje fietsen. Ondanks zijn 65+ blijft hij fit door het hele eiland en omgeving rond te fietsen. Vandaag was hij even op het strand van Ouddorp wezen kijken ("Mooi uitzicht" en dan doelt hij niet op de duinen en zee). Normaal fietst hij naar huis maar nu Botlek een keer open is op zondag doet hij na het rondje eiland ook nog even een rondje kantine.
(4 augustus 2013)


Hollandse velden

 


Er is een boek dat heet Hollandse velden (site van het boek >>>). Daarin staan foto's met typische Hollandse landschappen als achtergrond van een Nederlandse amateurvoetbalwedstrijd.
Het veld van OHVV in Oudenhoorn komt niet in dat boek voor. Maar dat had wel gekund. In het fotoalbum van het kampioenschap van A1 stonden een paar prachtige foto's die zo in Hollandse velden hadden gekund. Voor de liefhebbers staan er enkele hierboven.
(13 april 2013, foto's Yvette vd Velden)


Op zijn Japan's

 

Met Pasen was Minato SC uit Japan één van de deelnemende teams aan het internationale toernooi bij Botlek. Zoals gebruikelijk wordt dan altijd wat fanware uitgewisseld, zoals vaantjes, mutsen en sjaals. Omdat de Japanners in Europa naar eigen zeggen een onvergetelijke ervaring hebben gehad stuurden ze als bedankje deze foto naar toernooi-organistor Ronald van Marle.
(april 2013)


Persvak

 

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Vlotburg was er ruime belangstelling van de pers. Zo vaak gebeurt het niet dat Botlek zich mag verheugen in de belangstelling van Peter Houtman en John de Pater met zijn enorme camera. Gerard Vonk, zelf nog speler geweest bij Botlek, schrijft het artikel voor het AD. Rechts rookt Jan Schoonen er geen shaggie minder om.

(16 maart 2013, vanaf links Gerard Vonk, Peter Houtman - stadionspeaker Feyenoord en ex-speler van o.a. Feyenoord en het Nederlands Elftal -, John de Pater - fotograaf van Feyenoord en het AD - en Jan Schoonen - columnist VoetbalRotterdam en schrijver van het Botlekboek - )
 


Raad van Bestuur

 

Bertje Goedendorp had op de binnenparkeerplaats een vak afgetekend zodat er altijd een doorgang zou zijn voor het geval er slordig geparkeerde auto's de achterste rijen zouden blokkeren.
Maar ene Ron van Bergem parkeerde steevast zijn auto precies in dat vak en deed daarmee alle goede bedoelingen van Bert stelselmatig teniet. Toen besloot Bert maar om het vak speciaal voor Ron te reserveren en schilderde met grote letters RvB in het vak.
(juni 2012)


Weddenschap

 

Wat is dit nou? De rasechte Spartanen onder de Botlekkers wrijven hun ogen uit? Komt oer-Spartaan Ronald Lindt nou in een Feyenoordshirt het sportpark op lopen? Kolder in zijn kop? Van zijn geloof gevallen? Het licht gezien? Nee, hoor. Ronald verloor een weddenschap van Dennis van Looijen die al meer dan 10kg is afgevallen. En dan is hij wel zo sportief om die weddenschap in te lossen. En aldus begroette hij Dennis in Feyenoordshirt. Het shirt hield hij niet lang aan, gelukkig was er een fotograaf ter plaatse om dit unieke en zeldzame moment vast te leggen.
(14 april 2012)


Zaal

 

Op zomaar een vrijdagavond in februari zien we bij toeval vier selectiespelers die in sporthal Den Oert klaar staan voor een potje zaalvoetbal. Vanwege het blessuregevaar zijn trainers vaak geen fan van veldvoetballers die in de zaal spelen. Gekscherend wordt er gedreigd om dit bekend te maken bij de trainer als zaterdag een belangrijke wedstrijd op het veld verloren wordt. Dat bleek niet nodig, de volgende dag wordt er keurig gewonnen. Het wedstrijdje in de zaal ging overigens in de laatste minuut verloren.
(februari 2012)


Flying dugout

 

Een maand of twee geleden zijn de dugouts langs de velden geplaatst. Op bovenstaande foto is goed te zien dat twee bestuursleden in (met) de dugout bezig zijn langs veld 4.
Bij de eerste de beste najaarsstorm in december vloog echter deze dugout weg. Of dat nou komt omdat de bouten niet goed aangedraaid waren of omdat de 'verzwaring' ontbrak zullen we nooit weten.....
(december 2011)


Van Hamburg naar Spijkenisse

 

Kevin Strootman (PSV en Nederlands elftal) speelde dinsdag nog met Oranje tegen Duitsland, vandaag was hij toeschouwer bij Botlek - Bolnes. Wanneer mogelijk volgt hij zijn vrienden die spelen bij Bolnes net als zijn (nu geblesseerde) broer Wesley. Bennie Blokland wilde met Kevin op de foto. Na de foto ging Bennie weer snel met de bal aan de gang en zag Kevin zijn maatjes met 1-0 verliezen van Botlek.
(19 november 2011)


Botlek 7 was here

 

Na de mossel- en saté-avond met meer dan 100 gasten werd er tot diep in de nacht een feestje gevierd met karaoke, meezingers en het hele repertoire. Door het mooie weer werd ook het terras volop gebruikt. Toen de schoonmaakploeg de volgende ochtend arriveerde troffen ze een aantal lege bekers die op artistieke wijze in het hek gedrukt waren om te onderstrepen dat ook het 7e present was op het feestje.
(1 oktober 2011)


Vedette van vroeger

 

Strandweer op 1 oktober, dat maken we niet vaak mee. Het lokte een Botlekvedette van vroeger naar het voetbalveld. Joop Piena (rechts) verdeelde het spel van Botlek 1 in de jaren 60 en 70 en kwam vandaag bij Rockanje - Botlek kijken hoe de huidige spelverdelers het doen.
Op de foto hieronder uit 1977 staat Joop (4e van links) met het toenmalige 1e elftal bij de sponsor op de Voorstraat in Spijkenisse.
(1 oktober 2011)


In de voetsporen

 

Botlek is natuurlijk geen opleidingsinstituut voor het betaalde voetbal. Daarom is het des te bijzonder als een jeugdspeler van Botlek het betaalde voetbal haalt. Etienne Shew Atjon (links) speelde bij FC Utrecht en won met die club tweemaal de KNVB-beker. Yoeri Rombouts (rechts) is nog niet zover maar maakt na zijn jeugdopleiding bij Botlek een stormachtige ontwikkeling door en haalt via de Topklasse misschien alsnog wel het betaalde voetbal.
Etienne bouwt na zijn profcarrière af bij Smitshoek, Yoeri zoekt de omgekeerde weg omhoog via Barendrecht en wie weet treedt hij in de voetsporen van Etienne. Beide clubs oefenden tegen elkaar en de aanvaller Rombouts ontmoette zo de verdediger Shew Atjon. Een aardige foto met een Botlekverhaal.
(30 juli 2011, foto Cees Bakker via voetbalrotterdam.nl)


Bij Barendrecht - Feyenoord namen supporters vast een voorschot op een mogelijke vervolgstap van Yoeri.
(17 juli 2011, foto Dennis van Looijen)


Fishermans Friend

 

De harde kern van Botlek is op visweekend in een gat genaamd Bergentheim, vlakbij de Duitse grens. Dit overigens tot grote vreugde van hun vrouwen ("eindelijk rust"). Er wordt volop gevist, al zal de meeste vangst uit een emmer komen onder het motto Heerlijk Helder Heineken. Terwijl de meesten lekker wegdommelen en hun hengels in het water liggen krijgen de Fishermans Friends de schrik van hun leven als plotseling de toeters en bellen afgaan die aan de hengels zijn bevestigd. Na een ongelijk gevecht ligt even later een meerval van 126 cm op het droge te spartelen.
(18 juni 2011)
 


Match of the day

Op 29 mei speelde Botlek C1 tegen Netherne Falcons u14. Beide teams genoten van dit internationale treffen. Ook een ouder van één van de Engelse spelers had genoten. Hij stuurde deze foto op en voegde er het volgende aan toe:
The team and your club was very welcoming and we had a terrific match against your boys which our boys enjoyed greatly. Many thanks for your hospitality, it helped to make a very enjoyable weekend for our team!
(29 mei 2011, foto Martin Kirby (Netherne Falcons u14, England))
 


Esther de Regt

Esther de Regt uit MB1 ligt al een tijdje in het ziekenhuis nadat zij is getroffen door de verschrikkelijke ziekte leukemie. Esther is langzaam herstellende en het gaat de goede kant op. Zaterdag was ze even op bezoek bij haar team en na de wedstrijd tegen Barendrecht MB1 ging de groep op de foto.
(14 mei 2011, foto Henk Smit)
 


Eens een keeper, altijd een keeper

Arend Meier zit op een prullenbak, heerlijk in het voorjaarszonnetje en bekijkt als trouwe supporter aandachtig de uitwedstrijd van Dames 1 tegen IJVV de Zwervers (0-5) met daarin zijn dochter Linsey. In zijn 35-jarig lidmaatschap bij Botlek was hij al leider, trainer, onderhoudsman, toeschouwer dus maar vooral keeper in zijn actieve jaren. Daarom heeft hij waarschijnlijk ook gekozen voor een plekje voor het pupillendoeltje langs de lijn. Tja, eens een keeper, altijd een keeper.
(2 april 2011, foto Anton van Dames 1)
 


Voetbaldier

Buiten is het hondenweer maar Luca van Bergem (E2) is in zijn eentje in de plensregen met een bal bezig op het kunstgras. Altijd maar voetballen, weer of geen weer. En chagrijnig worden als hij mee naar huis moet om na een hele dag buiten in de regen droge spullen aan te trekken.
(26 februari 2011)
 


Eindelijk winst

Na vele nederlagen wint F2 eindelijk zijn eerste wedstrijd! Mede dankzij de inzet, het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de trainers. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat de spelers een puike prestatie op de mat legden. En dus allemaal op de foto!
(19 februari 2011, foto Wim Freriks)
 


In de zak

Als Sinterklaas even niet kijkt stoppen voorzitter Willem Heijdacker (links) en oud 1e-elftalspeler Alwin de Swart, nu trainer van de voetbalschool, een zwarte Piet in de zak. De gelijkenis van de zwarte Piet met een kleine speelster van Dames 1 berust op louter toeval.
(1 december 2010)
 


Voetbalhumor

In het AD van 17-11-2010 staat dat Botlek soepel FC Vlotbrug versloeg voor de VPR Trophy. De doelpuntenmakers waren Albert Caffa en Dick Kuikstra! Nu is de staf van Botlek van onschatbare waarde maar doelpunten zien we ze zo gauw niet maken in Botlek 1. Waarschijnlijk heeft iemand in een baldadige bui en met ingehouden lach de namen van onze assistent-trainer en leider telefonisch doorgegeven aan het AD. Echte voetbalhumor.
(17 november 2010, gescand uit het AD)
 


Alive and kicking

Oer-Botlekker Charles Tilleman (bestuurslid bij Botlek in de jaren 70, 80 en 90) prijst de dag met zijn kleinzonen Sven (rechts, speler van B2 en grensrechter bij het 2e en scheidsrechter bij de jeugd) en Jesper (speler D3).
Op 8 augustus krijgt Charles een hartstilstand en zweeft even op het randje van de dood. Na een 3-voudige bypassoperatie en implantatie van een ICD is hij vandaag voor het eerst weer bij Botlek om te genieten van zijn kleinzonen, zijn zoon en zijn Botlek.
(6 november 2010, foto Andre Tilleman)


"Zooo groot"

"Ja jongen, en toen heb ik met één hele grote hap zo'n hamburger opgegeten!"

Milco en Joshua Roos wanen zich onbespied tijdens het B1-toernooi bij Vlotbrug en worden 'gesnapt' door de fotograaf.
(29 mei 2010, foto Rene Blom)
 


Treurbloemen

Achteraf kunnen we er om glimlachen....
De bloemen staan klaar in de commissiekamer en waren bestemd voor Botlek 1. Maar Botlek verspeelde in de 2e helft tegen De Jonge Spartaan een zeker lijkende overwinning voor promotie en zo belandden de bloemen niet bij de spelers maar bij kaderleden, bestuursleden, bezoekers en vrijwilligers.
Eén week later kwam alles toch nog goed voor Botlek 1 dat de promotie veiligstelde.
(24 april 2010)
 


Easter Open

MA1 nam deze Paasdagen deel aan een enorm groot internationaal in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg. Teams uit meer dan 16 landen, waaronder de Verenigde Staten en Australie in 28 leeftijdsgroepen op meer dan 16 sportparken. MA1 deed zijn best, won de poule op zaterdag en in de finalepoule met 4 sterke tegenstanders werden ze 3e. Hier poseren de meiden voor de foto. Zo te zien nog redelijk fris maar de uitputting na 4 dagen en 3 ongetwijfeld korte nachten sloeg maandag wel toe bij speelsters en begeleiding.
(4 april 2010, foto Nico Kocken)
 


Trainingskamp

Wesley Hartman en Robert van Mourik (Botlek-selectie) zijn in februari voor een stage vertrokken naar Curacao. Ook 8000 km verderop blijven ze uiteraard op de hoogte van de verrichtingen van hun cluppie en gaan ze volgens eigen zeggen "voluit om geen trainingsachterstand op te lopen." Gelukkig hadden ze wel even tijd om in Botlekshirt op de foto te gaan en ons de ogen uit te steken.
(22 maart 2010)
 


Combiregeling

Tijdens het Oliebollentoernooi zit de harde kern van Botleksupporters (naar verluidt volgen ze als hardcore supporters elke week MA1) in een speciaal uitvak, voorzien van tralies. Volgens eigen zeggen hebben ze de lange reis afgelegd met een verplichte combi-regeling. Gelukkig zien ze zelf de lol er nog wel van in.
(27 december 2009)
 


Zwarte Pieten als de brandweer

Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hadden voor hun bezoek aan Botlek een speciaal vervoermiddel: Met maar liefst drie brandweerwagens werd de Sint met zijn gevolg naar het sportpark vervoerd. Het laatste stuk uiteraard met loeiende sirenes en zwaailichten, dat de nodige indruk maakte op de wachtende kinderen. Hier poseren de Goedheiligman met zijn 10 zwarte Pieten en de brandweer Piet vlak voor vertrek.
(2 december 2009)
 


Latje trap

Tijdens de rust van Sparta - PSV mocht Melvin Coppenrath uit D1 meedoen met een wedstrijdje latje trap. Van de drie schoten gingen er twee vlak onder de lat (daar traint hij op) en eentje raak. Daarmee was hij gelijk winnaar.
Zijn trainer, Frank Harreman en echte Feyenoorder, wist al dat Melvin goed kan voetballen maar volgens Frank hebben ze nu op het Kasteel ook eens een "goede speler in Sparta-tenue" kunnen bewonderen. Ook al was het dan een Botlekker.....
(27 november 2009, foto's Frank Harreman)
 


Slaapbank

Bij de werkzaamheden aan de tafels en banken ligt Rene Bal (vader van Mendy uit D5M en trainer Dames 3) roerloos onder de bank en dat doet menigeen denken dat hij slaapt. Zelf beweert hij dat hij de planken aan het vastschroeven is. Rechts vraagt Ron van Bergem zich af waarom Rene dan zijn ogen dicht heeft.
(18 oktober 2009)
 


Dé bank

Tijdens de openingswedstrijd van het nieuwe kunstgrasveld tussen de Botlek-coryfeeën en de gemeente/Zadkine college zitten een aantal coryfeeën prinsheerlijk op de bank in de riante dug-out en amuseren zich met wat ze zien. Vanaf links Peter Holvast, Jordy Meijer, Dan Blokland, Ron Bodde en Willem Heijdacker.
(5 september 2009, foto Toyah Pierschke)
 


Voetenwerk

Erik Blom (lid van de technische commissie) is net hersteld van een katherisatie aan zijn kransslagader als hij een training geeft tijdens het toernooi van C1 en D1 in Braakhuizen. Erik heeft zijn techniekopleiding gevolgd bij Rene Meulensteen van Manchester United. Of hij de lessen over het voetenwerk al heeft gehad valt echter te betwijfelen.
(1 juni 2009, foto Frank Coppenrath)
 


Kunst

Secretaris Dennis van Looijen geeft tekst en uitleg aan Kees Fahrenhout over de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld.
(30 mei 2009, foto Peter Holvast)
 


De BOB betrapt

Na urenlang op het terras van Botlek het kampioenschap van A1 te hebben gevierd brengt A1-trainer Richard Spanjersberg als een soort BOB in de avonduren de harde kern naar huis. Ze rijden stomtoevallig in het Sterrenkwartier bijna de Botlekfotograaf van zijn sokken, terwijl er een luidkeels KAMPIOENEN! KAMPIOENEN! uit alle open ramen schalt.
(2 mei 2009)
 


Wildplasser

Voorafgaand aan de Nieuwjaarswedstrijd, die door de vorst op het kunstgras van buurman SCO'63 werd gespeeld, zoekt Bert van der Horst bij gebrek aan faciliteiten zelf een plekje.
(4 jan 2009)
 


Botlekgirls

De Botlekgirls, een verzameling van Botlekmeiden uit de MP-teams, hebben op 2 januari de eerste plaats behaald tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi van de gemeente Spijkenisse in sporthal Den Oert. Van harte gefeliciteerd meiden.
(2 jan 2009, foto Ouders en Begeleiding van MP)
 


Gino meets Gini

Na de wedstrijd van Botlek E1 tegen Barendrecht lopen Gino Harreman (E1) en zijn vader Frank de Feyenoorders Kevin Hofland (links) en Georginio Wijnaldum (rechts) tegen het lijf. De positieve impuls mist zijn uitwerking niet. Een etmaal later leidt een uitblinkende Georginio Wijnaldum Feyenoord naar een 0-4 zege op Roda JC. Hopelijk werkt de positieve impuls volgende week ook andersom richting Botlek.
(1 nov 2008, foto's Frank Harreman)
 


Bieroorlog

Na 42 jaar de alleenheerschappij te hebben gevoerd bij Botlek heeft het biermerk Heineken nu gezelschap gekregen van onder andere Hertog Jan. In de nieuwe koelkast, die overigens een hels kabaal maakt, staan de biermerken samen te wachten op klandizie. Aan het einde van de middag is duidelijk waar de voorkeur voorlopig nog ligt.
(1 nov 2008)
 


Botlekkers van toen en nu

Voormalig Botlek-bestuurslid Cees de Ridder met zijn kleindochter Iris Schwarte (MJ1) tijdens een wedstrijd in Nieuwenhoorn waar hij andere oud-Botlekkers tegen het lijf liep. Cees was in de jaren 80 bestuurslid van Botlek, was actief in de seniorencommissie, deed PR-zaken en ontwierp de omslag van de weekbrief.
(11 okt 2008, foto Peter Holvast)
 


Trainerspraat

Ex-Botlektrainer Peter Romeijn (links) en huidig trainer Bert van der Lijn maken een praatje voor de oefenwedstrijd Zestienhoven - Botlek.
(23 aug 2008)
 


William

Voorzitter Willem Heijdacker toont de Botleksjaal bij het stadion van Newcastle United waar hij de wedstrijd tegen Reading (3-0) zal bijwonen.
(13 apr 2008, foto Willem Heijdacker)
 


Bloemenregen

In de stromende regen liggen de bloemen al klaar voor M2 dat op het punt staat kampioen te worden. Bestuursleden Dick van Dijk en Dennis van Looijen (vanaf links) en vaste kracht Andre Leenheer wachten op dat moment. 
(6 apr 2008, foto Ton Hoelaars)
 


Haagse Polonaise

In Den Haag loopt MZ1 de polonaise nadat ze de bekerfinale hebben bereikt door met strafschoppen thuisploeg Quick Steps te verslaan. Links lijkt trainer/coach Marcel Smit meer oog voor het kunstgras te hebben. 
(2 feb 2008, foto Peter Holvast)
 


Kapitaal op de bank

De bank van de 'oudjes' amuseert zich tijdens de 1e helft van de Nieuwjaarswedstrijd (1-1) tegen het 1e. Ferry van Knotsenborg was weer uit Luxemburg overgekomen voor de wedstrijd. Later zei hij over de wedstrijd: "De 1e helft was ik niet zo moe."
Vanaf links Erik Blom, Arnoud Mervel, Ferry van Knotsenborg, Peter Holvast, Danny Kok.
(4 jan 2008)
 


Those were the days my friend

Barry Stolk (links), bestuurslid Voetbaltechnische zaken bij buurman SCO'63, ontmoet A1-trainer Richard Spanjersberg tijdens de bekerwedstrijd SC Botlek A1 - SCO '63 A1. Beiden speelden in de jaren '80 samen in het eerste elftal van SC Botlek.
(15 dec 2007)
 


Fileinformatie voor Botlekkers

Op de terugweg na een gewonnen wedstrijd in Rotterdam-Zuid wijst Giovanni van Bergem zijn vader op een bord boven de weg waarop staat dat hij geen oponthoud hoeft te verwachten op weg naar zijn biertje bij Botlek. Prima service van Rijkswaterstaat voor de Botlekkers.
(oktober 2007, foto Giovanni van Bergem)
 


Tegenlicht

De hoofdsponsor, bestuursleden en leden van de sponsorcommissie trappen een balletje op veld 1 na het maken van de foto voor het nieuwsbericht ter gelegenheid van het tekenen van het nieuwe sponsorcontract.
(23 aug 2007, foto Peter van Hecke)
 


Barca & Botlek

Na flink lobbyen mochten de Botlekfamilies Roos en Harreman een foto maken in Camp Nou met de Botleksjaal. Op de foto Frank Harreman, Dorien Roos, Joshua Roos, Gino Harreman en Milco Roos.
(18 aug 2007, foto Frank Harreman)
 


Voetbalhumor

Roland Lindt doet even een tukkie tijdens het weekendtoernooi van C1 en D1 in Braakhuizen en wordt ingesmeerd met gel. Aan de hand van de foto zal hij even later de 'dader' herkennen. Een wilde achtervolging en een tijdelijk verstoorde familierelatie zijn het gevolg.
(27 mei 2007)
 


"Jullie zijn in beeld!"

Spelers van Botlek 5 hebben de Botlekvlag opgehangen tijdens Excelsior - Groningen en werden veelvuldig ge-sms't door Botlekkers thuis voor de tv dat de vlag goed in beeld was.
(9 feb 2007, foto Erik Blom)
 


Wanneer mag ik....?

Bennie Blokland is aandachtig toeschouwer maar wordt wel even afgeleid. Zijn broer John gaat met de rest van de selectie op de foto.
(21 okt 2006)
 


Toptrainers

Tijdens de reunie t.g.v. het 40-jarig bestaan gaan 6 trainers en in totaal 23 jaar trainerschap van SC Botlek op de foto: Vanaf links Bertus Streefland (1985-1987), Cor Lanser (2002-2006), Peter Romeijn (2006-2008), Peet Schell (1971-1976), Wim Schouten (1990-1993) en Arie Noordermeer (1981-1985 en 1987-1990).
(21 okt 2006)
 


Oranje boven

De Botlekvlag met Botlekkers van Botlek 5 bij Stade Josy Barthel in Luxemburg-Stad waar 's avonds een draak van een WK-kwalificatiewedstrijd tussen Luxemburg en Oranje (0-1) zou worden gespeeld.
(1 sep 2006)
 


Chinese walls

Rens Visser, speler van het 5e elftal, was tijdens zijn vakantie in China. Boven op de beroemde Chinese Muur liet hij zich fotograferen. In zijn Botlekshirt natuurlijk. Botlek in China dus.
(1 sep 2006)
 


Zo vader, zo zoon  (2)

Nog een vader-zoon. Maar nu is de vader beroemder dan de zoon. Kersverse selectietrainer Peter Romeijn samen met zijn beroemde vader Piet Romeijn die in de jaren 70 met Feyenoord de Europa Cup I won.
(augustus 2006)
 


Zo vader, zo zoon (1)

Profvoetballer Etienne Shew-Atjon speelt bij FC Utrecht en komt kijken bij zijn vader Paul die meedoet aan het 7-7 toernooi bij Botlek. Etienne begon zijn voetballoopbaan op deze velden bij Botlek en won met FC Utrecht in 2003 en 2004 de KNVB beker.
(juni 2006)