Locatie: Home>Laatste Nieuws>Actueel


Laatste Nieuws

5 augustus 2018

Groene grasvelden bij Botlek

Het mooie weer duurt al maanden en als we de kranten mogen geloven is er sprake van een enorme droogte. Dat is goed te zien als je rondrijdt en je ziet gele grasvelden van droog en verdord gras. Maar bij Botlek ziet alles er groen en fris uit. De grasvelden liggen er schitterend bij. Dat is te danken aan het sproeisysteem dat de gemeente Nissewaard de afgelopen jaren heeft aangelegd onder de grasvelden. 's Avonds gaan (volautomatisch) de sproei-installaties aan op de 3 grasvelden. Met als gevolg dat er op drie velden een prachtig biljartlaken ligt.

Of we binnenkort op die velden mogen trainen en spelen is aan de gemeente. Maar zo op het oog is er helemaal niets mis met de velden en hoeven we niet bang te zijn dat we op keiharde, verdorde velden hoeven te spelen.


De grasvelden zijn prachtig groen en fris, ondanks de warmte en droogte van de afgelopen maanden. Met dank aan de gemeente Nissewaard en de geavanceerde sproei-installaties.


 

4 augustus 2018

Selectie begonnen met trainen

De selectie is begonnen met trainen. Met twee trainingen op zaterdag is de kop er af. Trainer Arjan Vuik heeft een bijna nieuwe staf. Assistent trainer Leroy de Visser zal het 2e elftal op zich nemen, Hans Kros is toegevoegd aan de technische staf na het vertrek van John Lopes Cruz naar Nieuwenhoorn. En ook Hennie Troost beleefde zijn eerste zaterdag bij Botlek als verzorger. Henk Kraak blijft een vertrouwd gezicht als keeperstrainer, standin keeper, klusjesman en wat eigenlijk niet? Ook Dick Kuikstra blijft als leider en constateerde met de aanwezige toeschouwers dat het snikheet was op het sportpark. De selectie trainde op het kunstgras wat de toch al tropische temperatuur nog wat extra opstuwde.De eerste training van het nieuwe seizoen


Trainer Arjan Vuik begint aan zijn 2e seizoen


Het is warm, helemaal op het kunstgras.


 

11 juli 2018

Indeling Botlek 1 bekend; Botlek kan aan de bak

De KNVB moet het nog officieel bekend maken maar de indeling voor het volgend seizoen lijkt voor Botlek een flinke klus te worden. In de 3e klasse D treft het verschillende titelkandidaten.

Speciaal zal de wedstrijd tegen OVV worden. Trainer Arjan Vuik speelt dan tegen zijn broer Rob, die trainer is van OVV. Met de ploeg uit Oostvoorne is direct een van de titelkandidaten genoemd. Vorig seizoen begon OVV in de 4e klasse nadat het de zondag 1e klasse had omgeruild voor het zaterdagvoetbal. Met overmacht werd OVV kampioen en dat schept verwachtingen.
De volgende titelkandidaat is Rijnmond HS. Die wilden afgelopen jaar al een stapje hoger maar dat lukte niet. Ook niet via de nacompetitie. Met nieuwe versterkingen willen ze het dit jaar goedmaken.
Het zelfde geldt voor Binnenmaas. Ook die struikelden in de nacompetitie maar ook zij vinden zichzelf te goed voor de 3e klasse.
OSV uit Oud-Beijerland, getraind door oud-Botlektrainer Richard Koutstaal, mag ook tot de favorieten worden gerekend. Na een moeizaam begin werd de ploeg afgetekend kampioen in de 4e klasse en met extra versterkingen zal het ook in de 3e klasse mee willen doen.

Naast deze ploegen mogen ook Rozenburg, Rhoon, Den Bommel (beiden gedegradeerd uit de 2e klasse) tot meer dan modale ploegen worden gerekend.

De poule wordt verder volgemaakt met 's-Gravendeel en GHVV '13, beiden net als Botlek een middenmoter vorig seizoen.
Pernis had het vorig jaar moeilijk in 3D, Piershil degradeerde uit de 2e klasse en zag een heel elftal vertrekken. Het valt nog te bezien of het team zich gaat redden in de 3e klasse.
Promovendus Vierpolders zal voor handhaving gaan en tenslotte is er De Jonge Spartaan dat vorig jaar in Zuid 1 speelde.

Al met al kan Botlek wekelijks aan de bak. Echt zwakke ploegen zitten er niet bij en Botlek zal met een flink gewijzigde selectie het nieuwe seizoen beginnen.

De bekerindeling kent een pikante wedstrijd: Eén van de tegenstanders is buurman SCO '63, de andere tegenstanders zijn de 4e-klassers: Melissant en HWD.


Klik hier voor vergroting foto
Artikel uit de Botlek, met daarin Botlektrainer Arjan Vuik aan het woord (klik op de foto voor een vergroting)10 juni 2018

Impressie 7-7 toernooi!

Het 7-7 toernooi werd dit jaar op zondag gehouden omdat de zaterdagen vol zaten met toernooien. Daarom werd er, éénmalig, uitgeweken naar de zondag.

Het aantal teams was dit jaar beperkt, maar de sfeer was er niet minder om. Het weer was perfect en zo van tijd tot tijd werd er nog best fanatiek gestreden.

Het toernooi werd gewonnen door JO19. De wisselbeker was dit jaar voor de jonkies.

 
Het winnende team!


De wisselbeker, met de prijs voor de 1e plaats er in...uiteraard alleen voor de jongens die al 18 zijn...

9 juni 2018

Botlek VE1 kampioen!

Botlek VE1, het veteranenteam van Botlek, is kampioen geworden. Dit team speelt dit jaar voor het eerst als veteranen in een aparte competitie voor spelers van 35 jaar en ouder.

Na een spannende nek-aan-nek-race met concurrent Smitshoek viel de beslissing uiteindelijk in de allerlaatste wedstrijd thuis tegen Piershil VE1.
Toen het jeugdtoernooi was afgelopen konden de oude mannen gaan proberen om kampioen te worden. Daarvoor was winnen met 4 doelpunten verschil noodzakelijk. Met rust was die opdracht al gehaald (4-0) maar na rust scoorden de gasten en werd het nog lang billenknijpen. In het laatste kwartier werd er gelukkig nog tweemaal gescoord (6-1) en konden de veteranen hun feestje gaan bouwen. 
 
 

VE1 toch nog kampioen!

5 juni 2018

Nieuwe verzorger voor Botlek

SC Botlek is verheugd te kunnen melden dat voor het komende seizoen een verzorger voor de selectie is gevonden.

Henny Troost komt over van het 2e van vv Spijkenisse en is in het verleden ook bij Hekelingen en SCO '63 geweest. Met Botlek heeft hij nu alle Spijkenisser clubs gehad...

Wij heten Henny van harte welkom en wensen hem veel plezier bij SC Botlek. 
 
 

Voorzitter Ron Frishert (links) en Henny Troost

19 mei 2018

JO13-3 kampioen!

Als eerste Botlekteam is JO13-3 vandaag kampioen geworden! Ze werden ongeslagen kampioen door met 3-5 te winnen van IJVV de Zwervers.

Spelers en techische staf, van harte gefeliciteerd!

De week er op werden de kersverse kampioen gehuldigd op het eigen sportpark nadat ook de laatste wedstrijd overtuigend werd gewonnen.
 
 
JO13-3 is kampioen!

Foto van de kampioenen na de huldiging thuis op BotlekMeer nieuws in de archieven. Klik in het menu op Laatste Nieuws en kies het archief.