Locatie: Home>Laatste Nieuws>Actueel


Laatste Nieuws

21 maart 2019

JO12-2 Team van de Maand

SC Botlek JO12-2 is door het voetbaltijdschrift GOAL uitgeroepen tot 'Team van de Maand'. GOAL is het grootste landelijke voetbalmagazine voor jonge voetballiefhebbers.

Keepster van de JO12-2, Julia den Boer, is geabonneerd op dit blad en had haar elftal opgegeven voor deze maandelijkse verkiezing. En zo geschiedde, SC Botlek is de maandwinnaar geworden.

Woensdag 20 maart kwam een afvaardiging van GOAL langs op onze club om foto's te maken, samen met de kinderen een leuke, maar toch moeilijke voetbalquiz te doen en wat interviews af te nemen. Na afloop kregen de kinderen nog een tas mee met leuke voetbalkadootjes.

Het tijdschrift met daarin ons team is vanaf 9 april a.s. te koop in supermarkten en boekenwinkels.

Foto's, van boven naar beneden: The making of the photo, de teamfoto zelf, en het formulier van Team van de maand.

6 maart 2019

Ad Reijtenbagh komend seizoen trainer van Botlek

Woensdagavond presenteerde het bestuur van SC Botlek Ad Reijtenbagh als selectietrainer voor het seizoen 2019/2020.

Nadat men vorige week al tot overeenstemming was gekomen, werden op woensdagavond de benodigde handtekeningen onder een overeenkomst voor één jaar gezet. Met Reijtenbagh komend seizoen aan het roer van de selectie hebben we een trainer in huis die zeer goed bekend is met de regio en SC Botlek goed kent.
We denken een trainer te hebben aangesteld die goed past bij de selectie en de vereniging.

Reijtenbagh heeft in het verleden laten zien ook onder lastige omstandigheden prima resultaten met teams neer te kunnen zetten. Reijtenbagh die in het verleden werkzaam is geweest bij Simonshaven, Stellendam en Hekelingen heeft enorm veel zin in zijn nieuwe klus. Hij gaf in de kennismaking met staf en spelers aan er nooit een geheim van te hebben gemaakt SC Botlek graag nog een keer onder zijn hoede te nemen. "De vereniging heeft een positieve uitstraling, heeft een goede organisatie en er is genoeg ambitie en talent."

Met de aanstelling van Reijtenbagh is de technische staf voor volgend jaar rond. De assistenten Hans Kros en Leroy de Visser blijven, waarbij Leroy de Visser de verantwoordelijkheid voor het 2e elftal zal houden en een nadrukkelijke rol richting de jeugdafdeling zal gaan spelen. Henk Kraak blijft ook onderdeel van de technische staf.


Ad Reijtenbagh schudt de hand van voorzitter Marco van Putten (links) om de samenwerking te bezegelen. Bestuurslid Voetbalzaken Henk van Sinttruijen (rechts) ziet het goedkeurend aan. 
14 januari 2019

SC Botlek legt basis voor profcontract bij Feyenoord

De afgelopen tijd is veelvuldig in de publiciteit geweest dat onze club trots mag zijn op de jeugd die doordringt tot onze selectie. Zo nu en dan weet een jeugdspeler van SC Botlek het te schoppen tot profvoetballer. Uiteraard komt het succes daarvan grotendeels voort uit het talent van een speler.

Recent ontvingen wij van Feyenoord bericht dat een oud-jeugdspeler van SC Botlek een profcontract heeft getekend bij Feyenoord en dat wij daar als club een (bescheiden) opleidingsvergoeding voor krijgen. Jaron Vicario speelde van 2005 tot en met 2011 bij SC Botlek waarna hij via vv Spijkenisse bij Feyenoord kwam. Uiteraard feliciteren wij Jaron met zijn contract en hopen wij als club stilletjes op een miljoenentransfer naar een Europese topclub, op termijn.

Als club zijn we natuurlijk enorm trots, maar het mag ook een compliment zijn naar onze jeugdtrainers die al vele jaren met veel enthousiasme en betrokkenheid aan het werk zijn.


Jaron Vicoria speelde in het jeugd bij Botlek en speelt nu als prof bij Jong Feyenoord. 13 januari 2019

Bij Botlek is er ook in de wintermaanden genoeg te beleven voor de jeugd!

Bij SC Botlek is er ook in de wintermaanden genoeg te beleven voor de jeugd!

Na een succesvol sinterklaasvoetbalfeest en het gezellige oliebollen-zaalvoetbaltoernooi in december, is er ook in de winterstop voldoende activiteit. Zo werd afgelopen weekend de jongste jeugd weer voorbereid op de voorjaarscompetitie. Waar vele kinderen zich dezer dagen vervelen met eindeloos gamen vanaf de bank, en menig profclub deze tijd van het jaar de zon op zoekt, kwamen de talenten van sc Botlek hun kunsten vertonen op de Costa van Zuid-Holland tijdens een pittige strandtraining op de Maasvlakte2. De JO11 beet 's morgens vroeg het spits af op het strand met een ware bootcamp olv fitness guru Maurice.

Vervolgens kwamen de complete JO10, JO9 en JO8 ook nog laten zien dat het met de toekomst van Botlek wel goed komt. Na de zware trainingsinspanningen werden alle kinderen nog getrakteerd op een gezonde maaltijd in de kantine (dank Leo en Ron).

Klik hier voor de foto's >>>

Ook niet onverdienstelijk, Botlek JO12-1 en JO12-2 speelden op hetzelfde moment een toernooi bij vv Spijkenisse. En pakten daar respectievelijk een 2e (zonder te verliezen) en zelfs 1e plek!


Meer foto's in het fotoalbum. 11 januari 2019

Botlek heeft nieuwe voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van vrijdag 11 januari vond de formele overdracht plaats van de aftredende voorzitter Ron Frishert naar de nieuwe voorzitter Marco van Putten.

Botlek bestaat ruim 51 jaar en is met Marco van Putten 'pas' aan zijn 6e voorzitter toe. Dat komt natuurlijk vooral door de 'regeerperiode' van Ben Herbers die maar liefst 31 jaar voorzitter was (van 1968 tot 1999) nadat Bob Polderman (1966-1968) de oprichting van Botlek mogelijk maakte. Na Ben Herbers kwamen Frans Dijkxhoorn (1999-2005), Willem Heijdacker (2005-2013) en dus Ron Frishert (2013-2019).

De kersverse voorzitter Marco van Putten gaf aan met veel enthousiasme en energie aan de klus te gaan beginnen en benadrukte dat hij heel veel vertrouwen heeft in zijn bestuursleden. Hij is er van overtuigd dat in het nieuwe bestuur alle kwaliteiten aanwezig zijn om de club te gaan leiden. Hij dankte de leden voor het vertrouwen in het nieuwe bestuur en beloofde het vertrouwen te gaan terugbetalen.


Scheidend voorzitter Ron Frishert (rechts) draagt de voorzittershamer over aan Marco van Putten (links). Hiermee is de overdracht formeel bezegeld.
11 januari 2019

Nieuw bestuur treedt aan tijdens ALV

Tijdens een redelijk druk bezochte algemene ledenvergadering (ALV) afgelopen vrijdag heeft het oude bestuur onder leiding van voorzitter Ron Frishert verantwoording afgelegd aan de leden over het afgelopen seizoen.

De financiele cijfers waren in orde, Botlek heeft geen schulden maar er werden door de kascontrole-commissie wel wat zorgpunten geconstateerd.

Vervolgens werden de jubilarissen gehuldigd. Botlek begint een club op leeftijd te worden. Na vorig jaar Dan Kok werden nu wederom twee leden in het zonnetje gezet die 50 jaar lid zijn: ere-voorzitter Ben Herbers en Peter Holvast.

Ook zijn er twee leden die 25 jaar lid zijn: Rick Hoftijzer en John Blokland, beide ex-selectie-spelers.


De jubilarissen (vanaf links) Rick Hoftijzer (25 jaar lid), Ben Herbers (50 jaar lid) en Peter Holvast (50 jaar lid). John Blokland ontbrak wegens werkzaamheden.


Daarna was het zover dat Ron Frishert zijn aftredende bestuursleden bedankte voor hun inzet. Edwin de Meersemann, Rene Jansen, Ron Bodde, Hans Kros, Dirk Hartingsveld en Peggy van den Berg treden uit het bestuur en werden door de leden bedankt voor hun inzet. Positief is dat alle bestuursleden gewoon actief blijven in de club. Dit tekent toch wel de familieclub Botlek!

De lege plekken achter de bestuurstafel werden daarna opgevuld door de toetredende bestuursleden. Conform het voorstel van 7 december traden Marco van Putten, Elles den Boer, Gertjan Kros, Wesley Hartman en Henk van Sintruijen toe tot het bestuur. Marco van Leenen en Dennis van Looijen bleven in het bestuur.

Vervolgens werd er gestemd voor zowel het nieuwe bestuur als voor de nieuwe voorzitter Marco van Putten. Na goedkeuring van de vergadering was toen het moment aangebroken voor de kersverse nieuwe voorzitter Marco van Putten om de terugtredende voorzitter Ron Frishert te bedanken voor zijn jarenlang voorzitterschap.

 

Het nieuwe bestuur is aangetreden, vanaf inks Dennis van Looijen, Gertjan Kros, Marco van Leenen, Elles den Boer, Henk van Sinttruijen, Wesley Hartman en Marco van Putten.
21 december 2018

De mannen achter de schermen

Donderdagavond waren de laatste trainingen van 2018 en daarna was het in de kantine een drukte van belang. Er waren door grillroom Atlantis de nodige etenswaren neergezet die snel werden verorberd door de volle kantine. En ondertussen werd er meegeleefd met de verrichten van Feyenoord tegen Utrecht.

De volgende dag waren de sporen van de gezellige avond nog zichtbaar in de kantine. En die sporen moesten opgeruimd worden want het volgende evenement stond al weer voor de deur. 's Avonds zou er weer bingo zijn. En dat opruimen gebeurde door de mannen achter de schermen.

Bert en Frans. Want over hen hebben we het. De mannen die er altijd zijn. Al jaren lang. En dus gingen ze maar weer aan de gang. Vegen, dweilen, de volle vuilnisbakken opruimen, de drankvoorraad aanvullen. Ze doen het allemaal, vrijwel elke dag. En verder schilderen ze, doen ze onderhoud en ja, wat doen ze eigenlijk niet?

Al dat werk gaat soms gepaard met wat bedenkingen over wat ze allemaal weer aan rotzooi aantreffen maar meestal gaat het met de nodige humor.
Hoe dan ook, zo aan het einde van het jaar de hoogste tijd om de mannen maar weer eens extra te bedanken voor al die energie, tijd en moeite die ze doen voor ons cluppie.


Frans (79) en Bert (73), vrijwel elke dag op de club.De kantine wordt weer langzaam schoon na een drukke donderdagavond18 december 2018

JO8-1 sluit het jaar 2018 in stijl af

(tekst en foto's: Micha Vermeer)
Afgelopen zaterdag, na een heerlijk ontbijt op de club (dank Leo!), heeft de JO8-1 de bekerwedstrijd van Smitshoek JO8-1 spelende in de hoofdklasse met 8 - 4 gewonnen. Dit na reeds een geweldige najaarscompetitie waarin alle wedstrijden in de 1ste klasse met ruime cijfers werden gewonnen.

Ze kregen dan ook maandag een welverdiende kampioensmedaille van de nieuwe jeugdvoorzitter uitgereikt. Hopelijk gaan wij na de winterstop onze kunsten vertonen in de hoofdklasse. Graag willen wij ook vragen of er nog sponsors zijn die dit geweldige team naast onze huidige sponsor Babboe willen ondersteunen.


vlnr Kyan, Noah, Mitchell, Jake, Dyllan, Serdjayon en JackHeerlijk ontbijt dankzij de club en met name Leo van Duin

De medailles uitgereikt door de nieuwe jeugdvoorzitter

7 december 2018

Advies van de commissie Invulling Nieuw Bestuur

Vrijdag heeft ere-voorzitter Ben Herbers namens de Commissie Invulling Nieuw Bestuur verslag uitgebracht aan de aanwezige leden, ruim 30 in getal.

De commissie begon 7 weken geleden en heeft in die periode meer dan 40 mensen gesproken van binnen en buiten de club. De opdracht was om met een voorstel te komen voor een nieuw bestuur dat kon rekenen op een zo'n groot mogelijk draagvlak binnen de club.

Positief was dat tijdens de vele gesprekken bleek dat er nog steeds heel veel mensen zijn die bereid zijn iets te doen voor de club. Uit al die gesprekken kwam ook het voorstel om (weer) meer met commissies te werken, voor Jeugd, Sponsoring, Accommodatie & Materialen, Financien, Voetbalzaken, Wedstrijdzaken, Commissie Plezier en Respect en een Activiteitencommissie. Voor deze commissies hebben zich al flink wat mensen aangemeld.

Het belangrijkste was natuurlijk het voorstel voor een nieuw bestuur. De leden gingen in ruime meerderheid akkoord met het volgende voorstel:

Voorzitter: Marco van Putten
Penningmeester: Gertjan Kros
Secretaris: Elles den Boer

Sponsoring: Wesley Hartman
Materiaal & Accommodatie: Marco van Leenen
Jeugd: Dennis van Looijen
Voetbalzaken: Henk van Sinttruijen

Tijdens de algemene ledenvergadering die is vastgesteld op vrijdag 11 januari zal het huidige bestuur het stokje overdragen aan het nieuwe bestuur.
In de tussenliggende periode zal het huidige bestuur in functie blijven en vindt er een overdracht plaats. Formeel treedt het nieuwe bestuur aan na besluitvorming in de Algemene Ledenvergadering van 11 januari.

Beoogd voorzitter Marco van Putten nam hierna kort het woord om zich voor te stellen en bedankte de commissie voor zijn werk.

Daarna sloot ere-voorzitter Ben Herbers de vergadering af met de mededeling dat de commissie bij deze is ontbonden.


24 november 2018

Druk bezochte voetbalquiz

Vrijdagavond hield Jan Schoonen voor de 4e keer de voetbalquiz bij Botlek. Dat ging volgens beproefd recept. Wederom was het een drukte van belang met 36 koppels die elkaar met voetbalkennis de loef probeerde af te steken.

100 vragen, verdeeld over 4 ronden en varierend van inkoppertjes tot echt lastige vragen. Want zorg maar dat je direct paraat hebt welke twee Nederlanders bij Crystal Palace spelen, of bij Besiktas.

De opzet was hetzelfde als vorig jaar, de opkomst ook en de uitslag ook. Hoewel de verschillen kleiner waren dan vorig jaar wonnen ook nu weer Thom Janssen en Eric Polet.

Na afloop zorgde Grillroom Atlantis er nog voor dat er niemand met een lege maag hoefde te vertrekkenn door een flinke stapel pizza's aan te voeren. Dank daarvoor. En uiteraard Jan weer bedankt voor het opzetten van de quiz.15 november 2018

Arjan Vuik verlaat Botlek aan het einde van het seizoen

Selectietrainer Arjan Vuik heeft bij Botlek aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Arjan is bij Botlek aan zijn 2e seizoen bezig en gaat er alles aan doen om het seizoen succesvol te laten verlopen. "Ik heb het prima naar mijn zin bij Botlek maar na dit seizoen ben ik toe aan iets anders", aldus Arjan Vuik.

Botlek zal zich de komende tijd beraden over een opvolger.

 


Meer nieuws in de archieven. Klik in het menu op Laatste Nieuws en kies het archief.