Vacatures

Er is bij de club behoefte aan vrijwilligers. Benieuwd voor welke werkzaamheden we zo al hulp zoeken?
Kijk in de vacaturekrant. >>>

Programma

Deze week >>>

Barbezetting

Zaterdag 20-07-2019
Geen planning

Zaterdag 27-07-2019
Geen planning

Complete planning bij Ledeninfo/Barbezetting

Vreemd menu?

Gebruikt u Internet Explorer 10 of 11 en ziet het menu aan de linkerkant er vreemd uit? Gebruik Chrome, Firefox of Edge als browser. Wilt u toch Internet Explorer blijven gebruiken? Kijk hier voor de oplossing >>>

Sponsorkliks
Help Botlek door te bestellen bij Webwinkels als Bol.com, Coolblue, Thuisbezorgd. U betaalt niets extra's maar helpt Botlek wel. Ga naar de Botlekpagina en kies uw webwinkel naar keuze >>>
   
Atlas hotels treedt toe als sponsor SC Botlek 18 juni 2019
Atlas Hotels met hotels in Brielle in Spijkenisse heeft zich als bordsponsor verbonden aan SC Botlek.

Het gunstig gelegen hotel aan de Groene Kruisweg zal bij nagenoeg alle leden wel bekend zijn. Naast hotelkamers en vergaderfaciliteiten kent het hotel ook een restaurant dat dagelijks geopend is. Voor een familiediner of een zakelijk etentje kan men altijd terecht. En bij mooi weer is het terras open. Ook voor groepen zijn er diverse mogelijkheden. Leuk is te melden dat komende zaterdag leden uitgebreider kennis kunnen maken met onze nieuwe sponsor. Atlas hotels open namelijk 22 juni a.s. haar deuren voor een ieder die kennis wilt maken met het hotel.

Het hotel zal vol trots de vernieuwde kamers, vergaderzalen en het gerenoveerde restaurant laten zien. Koffie en gebak staan dan klaar van 10.00 uur tot 16.00 uur. En ook aan de kinderen wordt gedacht!   
Samenstelling selectie en staf nieuwe seizoen 17 juni 2019
Daar waar de afgelopen weken voor de schermen vooral hard gewerkt werd aan het succesvol afronden van de nacompetitie, werden er achter de schermen overuren gedraaid om de selectie en staf voor komend seizoen op orde te brengen.

Een overzicht van vertrekkende en komende spelers, enkele nieuwtjes omtrent de staf en een primeurtje. Lees verder
>>>

   
Nacompetitie: Botlek blijft 3e klasser! 15 juni 2019
Botlek blijft 3e klasser. De finale tegen ZBVH werd door Botlek met 2-0 gewonnen.

De wedstrijd stond bol van de spanning maar Botlek had voetballend weinig te duchten van de tegenstander. Het klasse-verschil werd uiteindelijk door treffers van Tim Oppong en Stef Oppong in koele cijfers uitgedrukt.

Een lang en lastig seizoen heeft zo toch een mooi einde gekregen. Botlek liet in de nacompetitie zien over genoeg veerkracht, vechtlust en voetballend vermogen te beschikken om in de 3e klasse te blijven. Een uitstekende prestatie!  >>>

Uitslagen nacompetitie:

In totaal 8 teams gaan de strijd aan voor één plaats in de 3e klasse. Hieronder het schema. Alle wedstrijden worden in één duel beslist, eventueel met verlengingen en strafschoppen volgens het ABBA-systeem.  

Eerste Ronde (1 juni)
1. ZBC'97 - Rockanje 2-4
2. Botlek - SCO'63 4-1
3. WFB - ZBVH 1-2
4. Pernis - DVV'09 3-4

Tweede Ronde (8 juni)
A. Botlek - Rockanje 2-0
B. DVV '09 - ZBVH 1-2 (nv)

Finale (15 juni, bij Goudswaardse Boys)
ZBVH - Botlek 0-2

Winnaar speelt 3e klasse, alle verliezers spelen in de 4e klasse.

   
Foto (video) en zijn verhaal: Ingepakt 15 juni 2019
Een echt staaltje voetbalhumor, waar ook nog enige voorbereiding en werk in zit. Na de donderdagtraining, voorafgaand aan de finale van de nacompetitie, loopt Botlektrainer Arjan Vuik nietsvermoedend naar zijn auto om naar huis te rijden.

Achter hem aan komt de filmer met een smoesje. Even later wordt duidelijk waarom als Arjan bij zijn auto aankomt. >>>

   
Voorlopige teamindelingen 15 juni 2019
De jeugdcommissie heeft de voorlopige indelingen bekend gemaakt. Wij willen direct benadrukken dat de indelingen zo blijven staan tot de start van het seizoen 2019-2020. In het begin van het seizoen kan er nog geschoven worden echter gaan wij ervan uit dat dit zeer minimaal zal zijn. Voorlopige indelingen >>>

Voor onze jongste jeugd t/m JO10 gooien wij het beleid om, ons beleid hierin leggen wij u graag uit in de bijgevoegde brief. De brief >>>

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne zomervakantie en houdt u de website in de gaten voor de data aangaande de start van het seizoen.

De jeugdcommissie.

   
SC Botlek sluit nieuwe overeenkomst met Top Sportwear en Hummel 14 juni 2019
Op donderdag 13 juni 2019 heeft het bestuur van SC Botlek een nieuwe overeenkomst ondertekend met Top Sportwear en Hummel. Er is door alle partijen heel veel tijd in gestoken om te komen tot deze overeenkomst, "maar dan heb je ook wat", aldus voorzitter Marco van Putten.

We vonden als bestuur 3 zaken belangrijk.
a) de voordelen van lokale dealerondersteuning
b) een goede prijs/kwaliteitsverhouding voor onze leden en
c) dat er voor de vereniging voldoende financieel perspectief is.

Met het sluiten van de overeenkomst tussen SC Botlek, Top Sportwear (gevestigd in winkelcentrum Akkerhof) en Hummel wordt daarin voorzien. Belangrijk om te melden is dat de overeenkomst voor 7 jaar is gesloten en we dus de komende jaren vooruit kunnen.


Maar helemaal gelukkig zijn we met het feit dat binnen de overeenkomst ruimte is opgenomen om als vereniging door te ontwikkelen en innovatief te zijn. En hierbij aandacht hebben voor (uniforme) uitstraling. Het klinkt nog wat geheimzinnig maar we zullen de leden snel op deze punten informeren. Wat minstens net zo belangrijk is om te melden, is dat met het sluiten van deze overeenkomst Top Sportwear vanaf komend seizoen ook op het shirt zal staan van onze selectie.

 
Het contract wordt ondertekend. Vanaf links het dagelijks bestuur van SC Botlek met penningmeester Gertjan Kros, secretaris Elles den Boer en voorzitter Marco van Putten. Vervolgs John Helbers en Ron Bodde van Top Sportwear.

   
Terugblik op het Pinkster-toernooi 12 juni 2019
De toernooi-commissie blikt kort terug op een geslaagd Pinkster-toernooi van twee dagen: zaterdag en maandag >>>   
Bestuursmededeling 5 juni 2019
Onlangs hebben drie bestuursleden aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen met hun bestuurstaken. Dit om uiteenlopende redenen.

Dennis van Looijen (jeugdzaken), Wesley Hartman (sponsorzaken) en Marco van Leenen (accommodatie en materialen) hebben aangegeven in het nieuwe seizoen niet terug te willen/kunnen keren in het bestuur. Alle 3 hebben dit besluit genomen i.v.m. veranderende privé en/of werkomstandigheden. Juist nu er goede stappen gezet worden vinden ze het jammer om zo snel te moeten stoppen, maar beseffen dat ze niet kunnen brengen wat de vereniging verdient. Alle drie hebben aangegeven de zaken zo goed mogelijk af te ronden en over te dragen. We bedanken Dennis, Wesley en Marco voor hun inzet!

Juist vanwege de continuïteit zijn we blij dat er ook al 2 opvolgers klaar staan. Tot aan de eerstvolgende ledenvergadering zullen Michael van Rhoon (Jeugdzaken) en Rene Demmendaal (Sponsorzaken) tot het bestuur toetreden.

De rol van bestuurslid accommodatie en materialen is nog vacant.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via voorzitter@scbotlek.nl.

   
Botlek in de pers: Column Jan Schoonen over Stef Oppong 5 juni 2019
Op Voetbal Rotterdam schrijft Jan Schoonen wekelijks zijn column over het voetbal in de regio. Jan is een echte liefhebber die 90 minuten lang kan staan te blauwbekken langs de lijn om vervolgens na één goede actie van een speler opgetogen naar huis te gaan. En hij kan daar vervolgens dagenlang van nagenieten. Die Jan dus, schreef deze week een column over Stef Oppong en Botlek's zege op SCO '63.

De column op VoetbalRotterdam >>>.

Benieuwd naar de eerdere columns van Jan over Botlekkers? Die staan allemaal hier >>>

   
Werkploeg Bert 3 juni 2019
Het is nog maar tweeënhalf jaar geleden dat de werkploeg van SC Botlek werd geportretteerd voor VoetbalRotterdam. Wat waren we als club trots en dankbaar op deze ploeg. De naam werkploeg doet eigenlijk geen eer aan hun belang en inzet. Ze doen overdag onderhoud aan onze accommodatie, maken schoon, nemen bestellingen in ontvangst, krijten de lijnen, doen een wasje, vullen voorraad aan, enzovoort.

Kortom de ploeg is een spin in het web die, vaak onzichtbaar, er voor zorgt dat voor trainingsavonden en wedstrijddagen alles is geregeld en op orde is. Wie zich het artikel nog weet te herinneren weet misschien nog dat er 4 mannen op de foto werden gezet. De afgelopen paar jaar is er veel gebeurd en de ploeg is behoorlijk uitgedund.

De Werkploeg is nu "ploeg Bert". Want de werkploeg bestaat nu nog slechts uit 1 persoon; Bert GoedendorpEn alhoewel Bert een vrolijke, enthousiaste en betrokken Botlekker is, is het allemaal wel wat veel voor hem. Bert kan wel wat hulp gebruiken. En dit hoeft echt niet 4 of 5 dagen in de week.

Met name de maandag en vrijdag zijn vaak drukke dagen, maar ook op de andere dagen is hulp welkom.

Komt de hulp er niet, dan is het niet langer vanzelfsprekend dat de zaken worden geregeld zoals we nu gewend zijn. Dus als u een aantal uurtjes per week of meer beschikbaar bent, hoort Bert het heel graag. Bert zet uitstekende koffie, kan goede grappen vertellen en is gezellig. Overigens is Bert gelukkig getrouwd met Maartje en zij zou het ook meer dan fijn vinden als Bert niet meer alles alleen hoeft te doen.

Heeft u aan aantal uurtjes over en wilt u en kunt u zich nuttig maken en Bert helpen; mail dan naar voorzitter@scbotlek.nl.

Voor structurele ondersteuning heeft de vereniging een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Ook als u vragen heeft.

   
Wil jij Verenigingsscheidsrechter worden? 3 mei 2019
Geen wedstrijd zonder scheidsrechter. Maar dan moeten die er wel zijn. Gelukkig hebben we al een aantal enthousiaste, sportieve vrijwilligers die wekelijks de wedstrijden in goede banen leiden.

Maar we hebben er meer nodig (m/v). Lijkt jou het leuk om in samenwerking met de trainers en spelers een wedstrijd in goede banen te leiden? De KNVB biedt een opleiding aan die bestaat uit 4 avondbijeenkomsten met praktijkoefeningen op locatie en het fluiten van oefenwedstrijden op onze eigen club. Botlek draagt zorg voor de betaling van je opleiding. Lijkt fluiten jou ook leuk? Probeer het gewoon!

Zou je graag deze opleiding willen volgen, stuur dan een mail naar Elles den Boer: secretaris@scbotlek.nl. Minimale leeftijd is 14 jaar.

   
Privacy reglement en protocol cameratoezicht 2 mei 2019
Recent heeft SC Botlek twee documenten opgesteld.

In verband met veranderende privacywetten is er een privacy-reglement opgesteld waarin wordt vastgelegd welke persoonsgegevens SC Botlek opslaat en gebruikt.

Recent is er bij Botlek ook camera-toezicht. Ook dit is aan regels gebonden en dit wordt toegelicht in het protocol cameratoezicht SC Botlek.

Beide documenten staan bij Ledeninfo/Documenten >>> en zijn daar in te zien en/of te downloaden.
   

Eerder nieuws
[17-05] Presentatiezuil voor balsponsor...>>>
[15-05] Eerste deursponsor een feit...>>>
[07-05] Trainersnieuws van Arjan en Leroy...>>>
[09-04] Bestuursmededeling: Dennis en Liesbeth stoppen...>>>
[21-03] Bericht van de voorzitter...>>>
[06-03] Nieuwe trainer Botlek: Ad Reijtenbagh...>>>
[28-02] Botlek in de pers: Gebroeders Oppong...>>>
[14-01] Jaron Vicoria: Van Botlek naar Feyenoord...>>>
[13-01] Strandtraining voor de jeugd; JO12 teams blinken uit...>>>
[11-01] Marco van Putten nieuwe voorzitter van Botlek...>>>
Meer nieuws in de nieuwsarchieven (zie Laatste nieuws in het menu)