Vacatures

Er is bij de club behoefte aan vrijwilligers. Benieuwd voor welke werkzaamheden we zo al hulp zoeken?
Kijk in de vacaturekrant. >>>

Programma

Deze week >>>

Barbezetting

Zaterdag 23-03-2019
Team: VR1
naam via teamleider
naam via teamleider

Zaterdag 30-03-2019
Team: 3e
naam via teamleider
naam via teamleider

Complete planning bij Ledeninfo/Barbezetting

Vreemd menu?

Gebruikt u Internet Explorer 10 of 11 en ziet het menu aan de linkerkant er vreemd uit? Gebruik Chrome, Firefox of Edge als browser. Wilt u toch Internet Explorer blijven gebruiken? Kijk hier voor de oplossing >>>

Jumbo spaaractie
Vanaf 16 januari start bij de Jumbo's in Spijkenisse (Maaswijk, Groenewoud en Waterland) een Meer info >>>
Jumbo
Vrijdag 12 april Bingo bij Botlek
Vrijdag 12 april is er weer een bingo bij Botlek. Iedereen is welkom. Aanvang 20.00u, kantine gaat open om 19.15u. Een boekje kost 12,50 (voor 9 ronden en de eindronde).
Vlag
   
Zondag: Nederland - Duitsland
Duitsland wint
Gelijk
Nederland wint
Naam & team (niet verplicht):
JO12-2 Team van de Maand 22 maart 2019
SC Botlek JO12-2 is door het voetbaltijdschrift GOAL uitgeroepen tot 'Team van de Maand'. GOAL is het grootste landelijke voetbalmagazine voor jonge voetballiefhebbers.

Keepster van de JO12-2, Julia den Boer, is geabonneerd op dit blad en had haar elftal opgegeven voor deze maandelijkse verkiezing. En zo geschiedde, SC Botlek is de maandwinnaar geworden.

Woensdag 20 maart kwam een afvaardiging van GOAL langs op onze club om foto's te maken, samen met de kinderen een leuke, maar toch moeilijke voetbalquiz te doen en wat interviews af te nemen. Na afloop kregen de kinderen nog een tas mee met leuke voetbalkadootjes.

Het tijdschrift met daarin ons team is vanaf 9 april a.s. te koop in supermarkten en boekenwinkels.

Fotocollage team vd maand
   
Nieuwsbrief van onze voorzitter 21 maart 2019
Er is een nieuwe nieuwsbrief van onze voorzitter, Marco van Putten. Daarin doet hij een pleidooi voor meer vrijwilligers en legt hij uit wat de consequenties zijn.

Klik hier voor de nieuwsbrief >>>

De tekst van de nieuwsbrief direct hieronder lezen?
Klik op meer++.

Beste (ouders van) leden,

Vorige week schreef mijn collega-bestuurder van vv Zuidland een bijzondere ledenvergadering uit. De inleiding van de uitnodiging en reden tot deze vergadering was ernstig. "Het voortbestaan van vv Zuidland staat op het spel". Menig lezer van zowel binnen als buiten de club Zuidland schrok en dacht direct dat de club afstevende op een faillissement. De reden is echter anders. "Er zijn te weinig mensen om de vrijwilligersactiviteiten uit te voeren, zeker op essentële functies", aldus de voorzitter van Zuidland. Ervan overtuigd dat mijn collega voorzitter zijn woorden zorgvuldig dan wel bewust heeft gekozen, miste het bericht zijn uitwerking niet. Althans de alarmbellen gingen af, nu het vervolg nog. Ook buiten de club Zuidland werd het bericht opgepikt. Op social media ging het bericht snel rond en ook (regionale) pers pikte het bericht op. De vraag is echter of het bericht van vv Zuidland echt nieuws is? Laat ik maar met de deur in huis vallen; NEEN! Zuidland staat niet alleen voor deze opgave. En het gekke is dat niet alleen de bestuurders van verenigingen hiermee worstelen, maar ook de leden. Zo werd aan mij afgelopen week door diverse, bezorgde, leden gevraagd hoe het er binnen onze vereniging voorstond. Wel nu ik zal jullie een beeld schetsen.

Begin januari zijn we met een nieuw bestuur gestart. Er lag veel werk op ons te wachten. Diverse uitdagingen op voetbaltechnisch-, administratief- en sponsorgebied vroegen onze aandacht en zo ook het versterken van de organisatie. Daar hebben we ons zeker voor ingezet. Communicatie en organisatie vroegen veel aandacht (en nog steeds) en medio januari plaatsten we een bericht op de website waarin we een oproep deden onder leden om de vereniging te helpen door diverse taken op te pakken. Naast de plaatsing op onze website en onze facebookpagina werd de nieuwsbrief (of vacaturekrant) verspreid onder ruim 750 (ouders van) leden via de mail. Het resultaat was teleurstellend. Er is slecht één reactie gekomen. Notabene van iemand die al heel veel binnen de club doet. Voor je verder leest is het misschien goed om dit even tot je door te laten dringen.

Ik zal het beeld nog wat meer verduidelijken. Binnen onze vereniging worden ongeveer 87 vrijwilligers taken/rollen vervuld. Dit varieert van bestuurslid tot (assistent) scheidsrechter en van bardienst tot elftalbegeleider. Het zijn taken die soms niet meer dan 1 à 2 uur per week vragen tot functies die misschien wel tot 15 uur per week vragen. Echter van deze 87 functies worden er maar liefst 45 door leden verricht die meerdere vrijwilligerstaken vervullen. Sommige leden vervullen wel 4 of meer vrijwilligersfuncties. Dit zijn degenen die in mijn ogen per definitie goud waard zijn binnen de club en zeer veel respect verdienen. De kille waarheid is dat we als vereniging dus afhankelijk zijn van een zeer klein groepje mensen en daarmee zijn wij als vereniging heel erg kwetsbaar. Het groepje wordt immers steeds kleiner, terwijl de verwachtingen groeien. En laat duidelijk zijn dat alle vrijwilligers ook nog een leven hebben naast SC Botlek, zoals werk, zorgtaken en andere hobby's.

Vorige week had ik een overleg met de andere voetbalverenigingen in Spijkenisse. De aanwezige bestuurders herkenden het beeld dat door Zuidland werd geschetst. Het stemde ons triest, vooral omdat juist veel leden verwachten dat alles in ruil voor contributie wordt geregeld. Ook de KNVB worstelt met deze ontwikkelingen. Consumentengedrag onder leden wordt dit genoemd. En nogmaals ALLE verenigingen worstelen hiermee. Het gras is hier of elders niet groener, maar ik heb wel de hoop dat wij met elkaar het niet zover laten komen en voorkomen dat er een bijzondere ledenvergadering moet komen. SC Botlek moet in mijn ogen een vereniging VOOR en DOOR (ouders van) leden zijn. Voor de contributie die betaald wordt, brandt het licht, huren we de velden, doen we onderhoud en zorgen we voor diverse faciliteiten. Met elkaar zullen we de vereniging vorm moeten geven en laten functioneren. Ik wil dan ook nadrukkelijk wijzen op de eerder genoemde "vacaturekrant", dan wel verwijzen naar één van de bestuurs- of andere kaderleden als u wat meer wilt en kan betekenen. En ik weet dat er mensen zijn die zeggen: "ik wil me niet vastleggen, want vrijwillig betekent niet vrijblijvend". Maar laten we dan ook afspreken dat we het dan niet meer vanzelfsprekend vinden dat er een scheidsrechter of spelbegeleider is, dat we het vanzelfsprekend vinden dat er een trainer is voor een jeugdteam, dat de kantine op trainingsavond open is of dat de kleedkamers elke dag schoon zijn.

Met sportieve groet,
Marco van Putten
Voorzitter SC Botlek

   
Bericht van het bestuur over roken voor de kantine 21 maart 2019
Er is een brief van het bestuur over het roken voor de ingang van de kantine.

Klik hier voor de brief >>>

De tekst van de brief direct hieronder lezen?
Klik op meer++.

Beste ouders/leden,

De afgelopen maanden hebben wij via de ideeënbus meerdere verzoeken binnengekregen om het roken bij de ingang te verbieden, zowel van volwassenen als van jongeren. De mening en input van leden vinden wij erg belangrijk en zijn er daarom, met hulp van de Gemeente Nissewaard, mee aan de slag gegaan

De beweging "op weg naar een Rookvrije Generatie" werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld gaan geven en de omgevingen waar veel kinderen komen rookvrij te maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een (grotendeels) rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Waarom op weg naar rookvrij? Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een (grotendeels) rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Wat verandert er? Vanaf maandag 25 maart a.s. mag er niet meer worden gerookt bij de ingang(en) van ons clubgebouw. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om slechts op de daarvoor aangewezen plek te roken, te weten het terras. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook eraan te denken dat we als vereniging onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

We hopen dat u, net als SC Botlek, zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via secretaris@scbotlek.nl

Met vriendelijke groet,
Bestuur SC Botlek

   
Programma voor zaterdag 20 maart 2019
Botlek heeft zaterdag wederom een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Arjan Vuik gaat naar Oostvoorne, om het tegen de plaatselijke trots OVV op te nemen. Trainer van de gastheren is Rob Vuik. De vorige broedertwist werd afgetekend gewonnen door Rob (0-4). Zaterdag wint hopelijk Arjan en houdt Botlek de punten.
Aanvang 14.30u.

Het programma voor zaterdag >>>
   
Ad Reijtenbagh nieuwe trainer van Botlek 20 maart 2019
Woensdagavond presenteerde het bestuur van SC Botlek Ad Reijtenbagh als selectietrainer voor het seizoen 2019/2020. Nadat men vorige week al tot overeenstemming was gekomen, werden op woensdagavond de benodigde handtekeningen onder een overeenkomst voor een jaar gezet.

Met Reijtenbagh komend seizoen aan het roer van de selectie hebben we een trainer in huis die zeer goed bekend is met de regio en SC Botlek goed kent. We denken een trainer te hebben aangesteld die goed past bij de selectie en de vereniging.

Reijtenbagh heeft in het verleden laten zien ook onder lastige omstandigheden prima resultaten met teams neer te kunnen zetten. Reijtenbagh die in het verleden werkzaam is geweest bij Simonshaven, Stellendam en Hekelingen heeft enorm veel zin in zijn nieuwe klus. Hij gaf in de kennismaking met staf en spelers aan er nooit een geheim van te hebben gemaakt SC Botlek graag nog een keer onder zijn hoede te nemen. "De vereniging heeft een positieve uitstraling, heeft een goede organisatie en er is genoeg ambitie en talent."

Met de aanstelling van Reijtenbagh is de technische staf voor volgend jaar rond. De assistenten Hans Kros en Leroy de Visser blijven, waarbij Leroy de Visser de verantwoordelijkheid voor het 2e elftal zal houden en een nadrukkelijke rol richting de jeugdafdeling zal gaan spelen. Henk Kraak blijft ook onderdeel van de technische staf.


Eerder nieuws
[21-03] JO12-2 is team van de maand...>>>
[06-03] Nieuwe trainer Botlek: Ad Reijtenbagh...>>>
[28-02] Botlek in de pers: Gebroeders Oppong...>>>
[14-01] Jaron Vicoria: Van Botlek naar Feyenoord...>>>
[13-01] Strandtraining voor de jeugd; JO12 teams blinken uit...>>>
[11-01] Marco van Putten nieuwe voorzitter van Botlek...>>>
[11-01] Nieuw bestuur treedt aan tijdens ALV...>>>
[21-12] Mannen achter de schermen...>>>
[18-12] JO8-1 sluit jaar 2018 in stijl af...>>>
[07-12] Advies van de commissie Invulling Nieuw Bestuur...>>>
Meer nieuws in de nieuwsarchieven (zie Laatste nieuws in het menu)